2017-07-21 302 views
今晚朋友邀請我去天后食台灣菜,我哋兩個人去,個名叫做台灣郎。這裡啲環境唔錯雖然唔係好大間但是夠溫馨,氣氛都唔錯,燈光的設計都啱啱好唔會太光,我好鐘意又有一種懷舊嘅風情喔放啲歌都好好聽好耐冇聽過呢啲歌啦,我完全係畀呢度吸引到,服務員的態度都好好同咪很有禮貌。我哋叫咗蚵仔煎好好食,同我之前食嘅蚵仔煎唔同,呢間啲蚵仔煎整得好好味好香火候控制得啱啱好,令你食咗又想食超👍鹹酥雞都好好味又香又脆,比我之前食嗰啲好食啲,超讚!而台南魯肉飯就有台灣風味,飯味道整得啱啱好,唔錯!花蓮小丸子湯都彈牙,啲豬肉丸好爽又淸甜。肉操飯唔會少肉多飯,啖啖肉,個油麥菜就夠火喉,配料都好特別。呢間台灣郎真係要多啲嚟光顧,但要早d到,因為好快full!
而台南魯肉飯就有台灣風味,飯味道整得啱啱好,唔錯!
花蓮小丸子湯都彈牙,啲豬肉丸好爽又淸甜。
呢間台灣郎真係要多啲嚟光顧,但要早d到,因為好快full!