2023-05-21 37 views
//位於旺角·台式餐廳,由3位朋友一齊開店主打滷肉飯、多款平價台式小食、台式飲料勝在每款細細碟,可以試多啲唔同款嘅口味符合哂香港人嘅口味🤣外賣自取仲有9折添📍滷牛肉燥飯(大滿足定食套餐 $80)套餐可以揀滷肉飯、乾拌麵或肉燥麻醬麵等然後再揀埋鹽酥雞、黄金雞扒 、燒豬軟骨等仲有小食要揀架🤣有炸餃子、炸花枝丸等等仲未完架🤣每個定食仲免費送埋香腸+青瓜咁我就揀左慢煮藯燒豬軟骨+芋泥地瓜球1粒加咗$15升級鳳梨味梳打🍍或可轉甜品仙草滷肉飯睇落好似好細碗🤭但食落都幾飽肚架肥美豬肉多肉汁,撈飯一定會KO哂啲飯🤣豬軟骨咬落都幾腍,唔會好乾柴,相當入味另外飲品方面選擇多,特飲要加返$6-15蚊呢款菠蘿味梳打好新清,酸酸甜甜好解渴🤣📍肉燥麻辣擔擔湯麵 定食$80同樣都係定食套餐🤩但就揀左麻辣擔擔湯麵鹽酥雞+小食有酥炸花枝丸+飲品冬瓜茶🥰擔擔麵個湯底幾濃郁,食落有啲四川風味咁喉嚨即刻有種火辣辣嘅感覺🥺但越食越辣啊想刺激下味蕾嘅人 可以試下🤣撈埋啲滷肉食飲品就揀咗台灣最出名嘅冬瓜茶🥳味道正常📍木魚炸豆腐 $22@2外表金黃色😍 炸到外脆內軟,撤上青瓜絲個豆腐都幾嫩滑,夾埋甜酸醬食落好惹味😝📍甘梅脆薯 $22

//位於旺角·台式餐廳,由3位朋友一齊開店
主打滷肉飯、多款平價台式小食、台式飲料
勝在每款細細碟,可以試多啲唔同款嘅口味
符合哂香港人嘅口味🤣外賣自取仲有9折添
📍滷牛肉燥飯(大滿足定食套餐 $80)

套餐可以揀滷肉飯、乾拌麵或肉燥麻醬麵等
然後再揀埋鹽酥雞、黄金雞扒 、燒豬軟骨等
仲有小食要揀架🤣有炸餃子、炸花枝丸等等
仲未完架🤣每個定食仲免費送埋香腸+青瓜
咁我就揀左慢煮藯燒豬軟骨+芋泥地瓜球1粒
加咗$15升級鳳梨味梳打🍍或可轉甜品仙草
滷肉飯睇落好似好細碗🤭但食落都幾飽肚架
肥美豬肉多肉汁,撈飯一定會KO哂啲飯🤣
豬軟骨咬落都幾腍,唔會好乾柴,相當入味
另外飲品方面選擇多,特飲要加返$6-15蚊
呢款菠蘿味梳打好新清,酸酸甜甜好解渴🤣
📍肉燥麻辣擔擔湯麵 定食$80

同樣都係定食套餐🤩但就揀左麻辣擔擔湯麵
喉嚨即刻有種火辣辣嘅感覺🥺但越食越辣啊
想刺激下味蕾嘅人 可以試下🤣撈埋啲滷肉食
飲品就揀咗台灣最出名嘅冬瓜茶🥳味道正常
📍木魚炸豆腐 $22@2

外表金黃色😍 炸到外脆內軟,撤上青瓜絲
個豆腐都幾嫩滑,夾埋甜酸醬食落好惹味😝
📍甘梅脆薯 $22

行台灣夜市必定會買嘅炸地瓜番薯🍠有8件