2022-02-21
🐱🐷段純貞牛肉麵喺銅鑼灣經過535 Tower見到呢間過江龍牛肉麵 入去試下佢~下晝點半入去唔洗點等位 手機自己落單叫咗個燉蕃茄腱心牛肉麵💓 揀咗手工麵,啲麵好煙韌~同埋掛湯 見到大大舊蕃茄 佢仲要唔係腱普通水茄去整 係用咗似係意大利番茄呢款長形嘅番茄去整 更多汁更濃味☺️入面麵有3-4舊肉 大大舊💓💓 好腍💓仲會有啲酸菜比你自己加落啲麵度食~酸菜正正常常台灣味另外叫咗個燉濃湯雞麵,呢款揀咗細麵呢款有啲家常味🥰雞肉係雞髀位 斬開咗兩舊方便你食,仲有啲生菜做配菜 清淡得嚟又冇咩負擔☺️鍾意滑雞嘅朋友唔好錯過啊-另外小食叫咗個紅油抄手,上面有啲芽菜 炸黃豆等 不過個人覺得可以再辣少少🤏🏻佢個醬汁不夠濃味 但個雲吞好好味 入面有大大隻蝦💓仲好爽口彈牙!🐱🐷總結:手工麵必試~下次試下其他小食❗️注意:如果係附近返工 食完keep番單7日內再幫襯有9折㗎~
下晝點半入去唔洗點等位 手機自己落單
入面麵有3-4舊肉 大大舊💓💓 好腍💓
仲會有啲酸菜比你自己加落啲麵度食~酸菜正正常常台灣味
另外叫咗個燉濃湯雞麵,呢款揀咗細麵
🐱🐷總結:手工麵必試~下次試下其他小食