2022-12-16
段純貞牛肉麪早排見到好多人推介呢間牛肉麪,一直都bookmark 咗;前排係將軍澳嘅時候見到佢就去咗試下啦~蒜香手撕雞乾拌麫 HK$78平時食台灣麪都好鍾意食乾拌麪,今次就揀咗蒜香味,蒜味唔太重唔驚食到口有好大浸味~麪條比較軟身,夾起好容易痴埋其他麪條,蒜香味配埋大量花生踲味道係唔錯,但麪條嘅口感好一般~老火鍋腱心牛肉麪HK$92呢個牛肉麫啲牛腱有手拿咁大塊,而且牛腱好腍好入味;今次我地揀咗佢嘅手工麪,麫條嘅口感好彈牙,比起乾拌麪嘅麪條好食好多;值得一提係佢嘅湯底,呢個牛肉麪嘅底有少少辣,但冇平時食完牛肉麪好口渴嘅感覺,好食~紅油抄手 HK$48呢個紅油抄手好值得推介,皮薄但餡好彈牙,食到有好大粒嘅蝦肉,份量十足;紅油抄手成個都沾滿醬料,少少辣味幾好食~整體感覺對於乾拌麪有啲失望,因為啲麪條痴住一齊,口感有啲麻麻,但手工麪唔錯,牛腱好好食;最值得推介係紅油抄手,食到大大粒饀好滿足~
蒜香手撕雞乾拌麫 HK$78
老火鍋腱心牛肉麪HK$92