2020-01-14 112 views
今日同兩個朋友去開上水, 上水真係好多人, 又唔想食譚仔, 有人提意去食台灣野~ 我突然醒起係彩園邨有一間新開叫"九份十分"既台式料理店~ 今日就一於去試下~ 星期二晚8點~ 去到九份十分, 都幾多人~ 8成入座, 好好彩我地WALK IN 都有4人卡位~ 實在係太好了~ 坐底睇下個餐牌又唔貴喎~ 我地叫咗兩個紅燒三寶麵, 一粗一幼麵, 各$65 醉豬手$52, 蚵仔煎$38 細滷水併盆$68 飲品叫咗維多利亞的秘密$52 同熱芋香珍珠 $28 首先講下佢個芋香珍珠奶茶, 好耐都無飲過真係手搖出黎既珍珠奶茶(睇面頭D奶泡) 係真係香滑D, 珍珠有咬口, 好飲過出面個D啦~ 紅燒三寶麵--- 牛腩好厚, 牛筋炆得好林~ 粗麵好似係手幹面咁, ~ 好煙UN~ 湯底好濃, 整體成碗面都好高分~~ 小食醉豬手好香花紹酒味~ 好爽口, 好好味~ 蚵仔煎做得好傳統台灣味道~ 煙煙UN UN咁~ 正~~~ 維多利亞的秘密, 其實即係雜莓沙冰~ 好大杯~ 要兩個人SHARE先飲得哂~ 同埋不是太甜~ 幾好~ 值得一讚~ 全部食物都好好味~ 值得推介~ GOOD~

2019-12-16
Type of Meal