2020-10-07
愛玉鐵觀音檸檬茶🍋 ($35)呢度出名既係茶類既野, 而我又係一個愛茶之人, 所以一於黎試下呢個特別既組合😂 一般鐵觀音既味溝左其他野都會變淡, 呢個反而出奇地濃再配埋檸檬既味道, 酸酸甜甜又帶少少茶既苦澀味, 好多層次😍 仲有檸檬味既愛玉軟綿綿, 為成杯飲品加添左一啲口感滷香拼盤🐄($78)拼盤既份量唔細, 可以一次過試曬咁多款既滷水😚 呢個拼盤以牛為主, 有腍到唔洗點咬既牛筋, 軟綿得黎又帶少少咬口既牛肚, 彈牙得黎又唔會過韌既大腸, 全部都滷得超入味, 仲有少量芽菜同埋薑絲手工素麵線🥬($48)原本想叫麻香烏骨雞麵線, 可惜已經賣曬😭 見呢個幾特別所以就揀左佢, 食落發覺原來素食都唔錯, 麻油味超香不過食落就油膩左少少🤏🏾 麵線撈埋啲素既滷肉燥, 幾惹味珍珠鐵觀音雪糕多士🍦($58)佢既珍珠奶茶類既野真係好吸引, 冇諗過呢個配搭都可以咁好食😍 啲多士配埋light cream加茶味超濃既鐵觀音雪糕真係一流🍦面頭仲有好多細細粒既珍珠, 其實太細粒有啲唔係好咬到😂 但係真係冇諗過個茶味可以咁出
滷香拼盤🐄($78)
手工素麵線🥬($48)
珍珠鐵觀音雪糕多士🍦($58)