2019-05-18 63 views
歐洲旅行大半個月,對亞洲菜嘅渴求更加強烈,朋友就帶我食台灣菜平衡下~呢間餐廳門面開始都好台,裡面有唔少特別菜式添。秘製麻油雞湯(半隻)$198全晚最滿意嘅一道菜式!個湯好濃好甜,我形容係重薑味嘅濃縮版雞湯,飲都成身熱晒。雞肉出奇地唔鞋,湯連肉食,其實唔叫其他餸都夠晒飽😂台灣花雕醉鴿 $80香港有得食醉鴿嘅地方好少,所以我一見到就即刻點嚟試!呢道菜勝在食物質素本身夠好,隻鴿肉味濃,肉質滑,有好香嘅五香滷水味,再重酒味D就完美!台式鹽水鴨 $90同醉鴿一樣,肉質不錯,咸咸香香咁送酒一流,係一道較清淡嘅菜式,女仔開心share剛剛好,男士的話可能要追加~~干煸四季豆 $108好香!炒得都算乾身,夠曬惹味,整體偏濃,撈返飯食就啱啱好~~~

秘製麻油雞湯(半隻)$198

台灣花雕醉鴿 $80