2021-02-27
而家開番晚市,可以約朋友出黎食飯喇~ 好耐無去過旅行,好掛住台灣,我地不如先係香港食台灣茶吊下癮。我地黎到呢間餐廳食飯,叫左兩款主食、兩款台式飲品同一款小食。三牛薈湯麵內有牛腱、牛筋、牛肚,三款都煮得好入味又腍,牛筋一啲都唔黐牙湯底對於台底牛肉麵黎講係相當重要,呢碗牛肉麵嘅湯底有好濃郁嘅藥材味,入口有少少甘香嘅味道,做得幾唔錯麵質好滑又彈牙,掛湯力麵幾好。香酥炸豬扒湯麵豬扒即叫即炸,送到上黎仲係熱辣辣,食落外層香脆,而且仲有肉汁,豬扒好易咬又大塊而湯麵嘅湯底同同麵都係同牛肉麵一樣,如果唔想食牛肉,都可以一試呢款麵。台式小香腸台灣腸係我最鍾意嘅台式小食,呢度嘅台灣腸油脂味幾豐富,如果有埋蒜片提供就更好喇~叫左麵食,再叫飲品,可以減4蚊。.黑糖珍珠奶茶(少甜、少冰)黑糖味好重,珍珠幾易咬,亦都有跟足我地要求,做到少甜少冰,茶底整得唔錯,茶味好香濃,唔會只係得個「甜」字,入口仲有茶香。檸檬愛玉(少甜、少冰)之前食左咁多野,叫杯檸檬愛玉就岩哂,酸酸甜甜夠哂開胃,愛玉啫喱軟腍腍,好易就吸到。
三牛薈湯麵
香酥炸豬扒湯麵
台式小香腸
叫左麵食,再叫飲品,可以減4蚊。
黑糖珍珠奶茶(少甜、少冰)
檸檬愛玉(少甜、少冰)