2019-09-29
好buddy約食生日飯,選了尖沙咀台灣野「古早味 -原住台灣」,之前係黃埔分店試過覺幾好味想再試,今次叫唔同既菜式。位置好方便,約人容易,尖沙咀地鐵站H出口,Isquare出口上來,見到對面莎莎樓上就係 「古早味原住台灣」。3人食叫了櫻花蝦荷葉飯、一口蟹 (黃埔間軟殼蟹較好味)、花枝蝦排、蚵仔煎,宜蘭蔥餡餅及花雕雞都好食,份量較小碟,可叫多幾款美食。幸好價錢都經濟,廿幾蚊起,消費滿$2xx仲有8折👍飲品都有特色,最搞笑係果枝啤酒(浮光精釀)勁多泡湧出黎🤣有果香,易入口,食熱氣野送啤酒清熱解渴🍺 紫薯黑糖鮮奶$31,加珍珠$3都好好味,紫薯味好香,黑糖珍珠都好煙韌咬感十足👍😋 朋友飲芝士桂花烏龍茶就覺得芝士味不夠香濃。間餐廳環境舒適,三五知己可以傾計,因為有酒飲或台灣飲品,最好係周末黎輕鬆一會。