2024-07-22 128 views
.住咗西環咁多年成日都覺得附近已經冇乜嘢嘢食已經食到好悶🥲早幾日俾我發現到一間唔顯眼嘅台灣餐廳,我真係好鍾意食台灣菜😋飲珍珠奶茶🧋店主係一對夫婦👩‍❤️‍👨佢哋嘅出品都好用心製作💯用嘅材料好新鮮‼️而且味道都好出色,希望大家可以多啲去試🉐✨必點人氣特濃台式牛肉麵🐮老實講,呢一碗真係好大碗👍🏻我完全食唔晒😆亦都好足料而唔係兩三舊牛肉咗簡單..每一嚿都好大舊🙌🏻白蘿蔔上晒色,肉眼可見已經好入味好淋👍🏻湯底方面勁香濃而唔重鹹味麵條都幾吸汁,粗身所以比較飽😋最後都食唔晒‼️豆都讚好食👍🏻溫泉蛋🥚牛肉丼 豆哥必點‼️個飯同吉野家好似,但當然肉質爭好遠👍🏻同樣好足料勁多牛❤️而且非常有牛味‼️加埋溫泉蛋撈飯一流😋味道方面冇咩驚喜同突出‼️但勝在夠大份、夠多料‼️重點係勁平,呢款丼外賣只係$35✨必點‼️蒜香醬油凍螺🐚醬油同蒜好入味又唔鹹👍🏻加上凍咗囉,真係好好味勁鮮甜🙌🏻好fresh珍珠奶茶🧋當然唔少得我一定會嗌嘅珍珠奶茶🧋超香嘅茶味重👍🏻珍珠唔會好腍超煙靭勁有咬感💯@keep.eat_simple📍 米蔥動 (西環)西環西營盤皇后大道西395號地舖#台灣菜 #牛肉麵 #珍珠奶茶 #foodie #育兒親子樂

✨必點人氣特濃台式牛肉麵🐮

溫泉蛋🥚牛肉丼

✨必點‼️蒜香醬油凍螺🐚

珍珠奶茶🧋

@keep.eat_simple
📍 米蔥動 (西環)
西環西營盤皇后大道西395號地舖