2022-02-12
🍲無老鍋🍲📍:銅鑼灣登龍街18號V Point5樓全層⏰:11:00am-12:00am⭕️:現金、信用卡、AE台灣過江龍<無老鍋> 12月嗰陣過左黎香港啦 一定要去試吓佢😋無老鍋都幾多人食架 所以最好就提前book位👍🏻 進食時間只有90分鐘⏰把握時間啦記得😂🔸食物方面🔸🍲鍋底我地簡左冰淇淋豆腐鍋 💰78/位(隨鍋附送兩粒冰淇淋豆腐)我地額外再加左4粒冰淇淋豆腐 ($10/1粒) 店員話最少要淥10分鐘 由豆腐加上魚漿同花枝漿 入口香軟細滑 質感半溶 好似冰淇淋咁😂充滿魚香味 又係必叫之選😍🦆任添鴨血+麵包豆腐好好食 我地加左兩次🙈食唔停口🤣 豆腐好索汁入味 個樣似蜂巢豆腐 鴨血比較薄身但唔易散 好軟淋 口感非常好 唔腥😍🐷梅花豬肉 💰108比較薄一片 份量都唔少 輕輕地放落火鍋到淥一分鐘就食得 好淋 豬肉味好出🙈🐷排骨酥(台灣直送) 💰68個人私人推薦!放落個鍋到滾5分鐘左右 味道好香好淋 肉質算嫩 食唔停口🤣🥟燕餃(8件) 💰68好新鮮既豬肉餡 夠香而且好爽口 有咬口 一份有8件 都好抵食👍🏻🥜濃香豆皮(4塊)呢款台灣直送既豆皮 炸到酥脆可口 好邪惡大塊😍店員教我地
📍:銅鑼灣登龍街18號V Point5樓全層
⏰:11:00am-12:00am
⭕️:現金、信用卡、AE
🔸食物方面🔸
🍲鍋底我地簡左冰淇淋豆腐鍋 💰78/位
(隨鍋附送兩粒冰淇淋豆腐)
🦆任添鴨血+麵包豆腐
🐷梅花豬肉 💰108
🐷排骨酥(台灣直送) 💰68
🥟燕餃(8件) 💰68
🥜濃香豆皮(4塊)
呢款台灣直送既豆皮 炸到酥脆可口 好邪惡大塊😍店員教我地放起個鍋到4-6分鐘先拎出泥食 咁就可以索晒湯底 口感好豐富!必叫😂
🥜黃金豆鈴捲(6條)
炸到好香脆 店員同我哋講 放喺火鍋度碌一兩秒就拎得出黎 有種外脆內軟嘅感覺 火鍋必食!
🧂自助區有醬料同白飯供應
🍑水蜜桃沙冰
食到最後 店員會送上一瓶沙冰 呢個真系值得一提!! 沙冰好出色 水蜜桃味好出 好甜好解渴 仲好fresh 食到最尾當每個人都好飽個陣 飲杯水蜜桃沙冰 即刻解膩止渴 我會為咗呢一杯飲品再過泥呢間食🥰
🔸環境、服務方面🔸
店員嘅服務態度超級好 又有禮貌 令到我有賓至如歸嘅感覺😂除咗會講解食物同落鍋既時間 得閒仲會主動幫我哋斟茶/放食物 而且仲會傾計 令到成個氣氛都唔錯🙈
環境方面 座位好闊落 空間感夠大 坐得好舒適 亦都好乾淨 唔會好大油煙同侷促 櫃桶有濕紙巾+紙巾可以拎 枱面亦都有小型垃圾桶同湯底👍🏻