2023-06-14 45 views
男朋友想食麻辣火鍋好耐, 今日出尖沙咀行街,順便帶佢黎鼎王打邊爐。呢間來自台灣嘅過江龍,餐廳裝修精緻,座位闊落,坐得好舒適。佢哋嘅招牌麻辣鴨血豆腐湯底和酸菜湯底係必食。 仲要鴨血豆腐同酸菜係無限添加嫁😍呢道好多食材都係台灣直送。例如老油條同濃香豆皮都係必點, 濃香豆皮同響鈴有d似, 但佢多左香濃既豆味。而老油條口感酥脆,吸收哂麻辣精華, 非常惹味呀。手打三色滑有蟹膏滑,蝦滑同埋瑤柱滑。全部真材實料, 瑤柱滑一條條瑤柱絲,蝦滑成隻蝦肉,蟹膏滑味道鮮甜,十分足料。我地仲叫左個2款肉類set $528, 擇左A4和牛,同黑豚腩肉,比散叫便宜。A4和牛肉質鮮嫩多汁,口感十分美味。豚肉肉質柔軟,份量都多。最後2人食唔哂仲可以將食剩嘅麻辣鴨血豆腐打包,仲額外幫我地加多d 😍😍真係又食又拎, 服務好好自己係屋企加粉絲煲又當一餐😛

呢道好多食材都係台灣直送。例如老油條同

手打三色滑
有蟹膏滑,蝦滑同埋瑤柱滑。

自己係屋企加粉絲煲又當一餐😛
Type of Meal