2019-09-16 23 views
Lunch hours 到旺角食飯,見「台灣麵」三大字幾吸引,於是一層電梯去食。地方夠大,就算繁忙時間無須擔心等位問題。午餐時段套餐吸引,全部都是一個主食配飯或麵;令我bling bling眼的竟然是香西酸菜魚,我實在太鐘意食魚,所以引唔住叫一個食。當中的甜酸糖醋魚塊亦是見客人食最多的一款,但係帶咗酸菜魚想食返一個比較清淡嘅餸;於是點一入蠔仔蚵仔煮,開頭以為是蚵仔煎,發現原來是新鮮的生蠔仔配豆腐煮在一起。蠔仔比想像中鮮味十足,配上九層塔香草味,配飯更是一流。午餐精選套餐價錢超值,香辣酸菜魚($62)魚肉大大件,酸菜嘅底部係芽菜,但都足夠一個午餐嘅份量。可以滿足想食酸菜魚嘅隱。鹹柑桔話梅蜜,青青甜甜酸酸。熱薑母奶茶☕️飯後作消化飲品。如果一份足料嘅台灣午餐60幾蚊,分量足夠,下次會再來食。

地方夠大,就算繁忙時間無須擔心等位問題。

蠔仔比想像中鮮味十足,配上九層塔香草味,配飯更是一流。

午餐精選套餐價錢超值,香辣酸菜魚($62)

鹹柑桔話梅蜜,青青甜甜酸酸。

熱薑母奶茶☕️
飯後作消化飲品。

如果一份足料嘅台灣午餐60幾蚊,分量足夠,下次會再來食。