旺角新開台灣野,老闆娘係台灣人黎😃🍅蕃茄牛肉麵🍜 $58習慣食所有麵都要食左原味先,本身食牛肉麵我都一定嗌紅燒,但依排好想食蕃茄麵,就搵依個試下水溫啦!想講小編第一次食到咁神既牛肉(牛𦟌),神到完全顛覆左我對牛𦟌既認知😰非常足料地比足4大舊,講緊每舊都厚到好似牛排咁,但竟然軟嫩到入口即化,即刻溶左果隻……化得黎仲要完全無油膩感、帶微微膠質,用文字形容唔到果種感動湯底無SSP「蕃茄帥兄」既咁天然,有啲似譚仔個茄湯,假假地;麵質微微煙韌、偏軟、幾掛湯,但有少少黏成麵餅。其他部分係唔算驚豔既,但舊牛肉真心勁抽,依個價錢位淨食果4舊牛都抵。lunch set大部分飲品都要加錢,嗌熱奶茶唔洗加錢,個茶底唔錯。芝士肉鬆蛋餅 $42香港好少地方有蛋餅去完台灣之後好掛住台式蛋餅,理想中係想食內餡有滿滿肉鬆+拉絲芝士+微脆既蛋餅皮既蛋餅。可惜依個成個蛋餅係微暖,蛋餅皮係古早味軟身果種,但佢整得太軟、唔夠煙韌。肉鬆甜甜地,份量有啲少,提味不提質感。比較失望係芝士得一舊仔,凍左唔拉絲。但驚喜位係佢個蛋好厚身又富有蛋香!一食個蛋香就滲出黎
旺角新開台灣野,老闆娘係台灣人黎😃

🍅蕃茄牛肉麵🍜 $58
蕃茄牛肉麵