2021-10-15 2566 views
之前朋友請我食過呢間既cookies  & cream 曲奇一試難忘😳今次難得去到附近,緊係要去買返幾款點知撞正佢地既大焗爐壞左🥲見佢地用細焗爐,限量出爐好彩都有我想食果啲款,同埋味道都係超好食🤩食之前用焗爐180度返熱5分鐘,可以做到外脆內軟,超正👍如果雪左入雪櫃就要焗8分鐘先可以做到流心效果🍫Epic Chocolate($50)朋友介紹我一定要試呢款,真係超正😍朱古力味好濃,又唔會太甜佢地既曲奇皮有啲煙韌,加埋流心餡,仲有小小堅果,口感超豐富👍真係食過最好食既曲奇♥️🍵Matcha Macadamia($50)抹茶味超級香濃,加埋堅果,口感一流👍而且唔係太甜,不過一人半個都已經好滿足😆如果唔係會太漏🍩Matcha Glazed Old Fashion ($30)買左新出既doughnut試下但冇曲奇咁出色🤭冇乜綠茶味,而且好鬆散Doughnut亦有啲甜,麻麻地😵同埋doughnut款唔洗焗會好食啲焗左反而令個皮脆左,唔好食/📌Cookie Vission大坑浣紗街6號全興樓地舖
一試難忘😳
今次難得去到附近,緊係要去買返幾款
點知撞正佢地既大焗爐壞左🥲
見佢地用細焗爐,限量出爐
好彩都有我想食果啲款,同埋味道都係超好食🤩
食之前用焗爐180度返熱5分鐘,可以做到外脆內軟,超正👍
如果雪左入雪櫃就要焗8分鐘先可以做到流心效果

🍫Epic Chocolate($50)
朋友介紹我一定要試呢款,真係超正😍
朱古力味好濃,又唔會太甜
真係食過最好食既曲奇♥️
Epic Chocolate

🍵Matcha Macadamia($50)
抹茶味超級香濃,加埋堅果,口感一流👍
而且唔係太甜,不過一人半個都已經好滿足😆
如果唔係會太漏
Matcha Macadamia

買左新出既doughnut試下
但冇曲奇咁出色🤭
冇乜綠茶味,而且好鬆散
Doughnut亦有啲甜,麻麻地😵
同埋doughnut款唔洗焗會好食啲
焗左反而令個皮脆左,唔好食

📌Cookie Vission
大坑浣紗街6號全興樓地舖