2023-08-30
環境舒適嘅中菜館✨如果早啲去可能會坐到海景位,今日叫左午市套餐 都包左好多野😆🔸蝦餃、手作蘿蔔糕本身想叫龍蝦湯鮮竹卷 可惜已經賣晒🥹 不過蝦餃都皮薄 蝦都好彈牙爽口🦐 蘿蔔糕好足料香口 食到蘿蔔絲 點埋辣醬更惹味😋🔸粵藝老火湯粉葛赤小豆粉葛湯👍🏻 無味精好足料清甜嘅老火湯 係家的味道🥰🔸西班牙栗子豬焦香叉燒好好味嘅半肥瘦叉燒😍 外身焦脆 整體油份足夠但唔會覺得油膩 甜度都岩岩好🔸花膠天白菇菜膽大大塊花膠配上芡汁 好滑但唔會淋晒 好滿足 天白菇有香濃菇味 索埋汁好入味🔸上湯鮮竹浸翡翠🥬今日係上湯浸莧菜 配埋好鮮甜嘅上湯同滑滑嘅鮮腐竹 唔錯👍🏻🔸懷舊揚州炒飯好有心思嘅擺盤💛 炒飯粒粒分明同乾身 配料都唔吝嗇 有叉燒、菜、蝦仁 好豐富😆🔸粵藝特色甜品💜紫米露唔會太甜 食到粒粒紫米同西米🥣食完個套餐好滿足 菜式好豐富 環境都好好 幾適合想清靜啲飲餐茶嘅人🥟🫖
🔸蝦餃、手作蘿蔔糕
🔸粵藝老火湯