2019-03-09 184 views
今日落左樓下食lunch,見依間馬六開左一排又幾多人食就入去試下!依度係專食新加坡菜既,地方都幾闊落而且有卡位坐👍👍我同朋友點左一個馬六無骨海南雞飯配巴生肉肉骨茶同新加坡叻沙摻摻。先講個叻沙,比我想像中大份量,而且好足料,淨係蝦都有3隻🦐🦐🦐,另外仲有溏心蛋,魚蛋,豆卜等等。叻沙湯底都好濃好香,會令人忍唔住飲哂😝😝😝海南雞飯,雞既份量都唔少,大約有三分之一隻,依度所以雞都去哂骨,好易食,抵讚😎😎 雞肉超滑而且唔算肥,就算食埋雞皮都唔會覺得成口油。雞肉仲另外配左3隻醬汁,有醬油,甜酸汁同薑油😋😋😋配埋油飯食正!!!肉骨茶煮得好淋,塊排骨入口即溶,下次一定要叫佢個餐試下😋😋😋桔仔檸檬茶少有地方有得飲,感覺係有橙味既檸檬茶,好特別好正!

桔仔檸檬茶
少有地方有得飲,感覺係有橙味既檸檬茶,好特別好正!

2019-03-08