仲記得第一次去simply life係因爲朋友帶住個BB想坐得舒舒服服,所以就揀左尼間餐廳,當時係食tea, 比佢D蛋糕深深吸引。後來時不時同三五知己再黎食午餐或晚餐,星期天起身見咁好天氣,一於出去走走,食個靚lunch,係繁忙既生活裏幫自己叉叉電。Lunch 有West & East brunch揀,食物種類多選擇朋友叫左個生菜包,賣相不錯,不過略嫌肉碎有點un同多肥膏另外叫左個泰蒜香辣蝦膏炒通菜,通菜爽口,蝦膏香我就叫左個車打芝士煙肉牛肉漢堡,分量頗大,牛肉grill得好香口,加埋溶溶地既芝士,絕配。薯條鬆脆好味個burger set 可以揀餐湯或沙律,我就揀左甘筍湯,甜甜地幾好味最後叫埋杯香濃咖啡,完美的一餐。因為太飽無食到cake, 不過就咁睇都已經好吸引,麵包都係必吃之選,新鮮製造地方夠大,樓底高,天氣無咁熱,可以坐outdoor, 又係另一番風味

朋友叫左個生菜包,賣相不錯,不過略嫌肉碎有點un同多肥膏

另外叫左個泰蒜香辣蝦膏炒通菜,通菜爽口,蝦膏香

最後叫埋杯香濃咖啡,完美的一餐。