2024-01-25 451 views
呢一回我去到嘅呢家店,第一眼見到個招牌就知道係嗰種老字號氣息嘅地方,入到去人滿為患,好似香港夜晚嘅街市咁熱鬧🌃。首先,試咗佢哋嘅客家鹹香雞,啊,那個香味真係撲鼻而來,雞皮好香脆,入口即化,雞肉好juicy,啖啖肉感,實在滋味十足!擺脫咗主菜,我點咗碟三鮮滑腸,真係好得意!腸粉鬆滑得滯,個汁嘅味道鮮美得來又唔會太過搶鏡,啲蝦同豬肉完美融合到好似雲裡霧裡嘅,一啖嗲味就已經好滿足!甜品時間,點咗個蓮子百合糖水,我要讚下,呢碗糖水真係好對胃!蓮子同百合都煮到啱啱好,唔會太爛,啖啖都食到自然嘅甜味,簡直係夜晚嚟一碗,暖埋心窩窩啦!整體嚟講,今次嘅食物體驗真係正!安樂蝸咁,味道好有層次,唔止係填飽肚子咁簡單,而係欣賞到咁嘅香港普羅大眾嘅口味。仲有得益,今次食飯體驗真喺令人回味不已,期待下次再來探尋更多隱藏版美食!🍴👀👍🏻