一踏入呢間有啲懷舊感覺嘅越南店,我即刻覺得好有feel,好似行左去越南咁。🌿手頭上個越式綠豆糕夾檸檬葉真係特別,甜甜地,檸檬香味夾帶住綠豆嘅清香,幾解膩。再嚟碟燒豬肉串,香煎得啱啱好,外皮微焦香脆,肉質入面又嫩又多汁,每啖咬落去都話得人滋味十足。🤤最正係啲仲有煙韌感嘅河粉,齋食已經好好味,再加上啲辣椒同薄荷葉,清新提味。朋友叫咗碟炸春卷,啲皮炸到金黃脆口,裏頭嘅蝦仁同肉絲都鮮美得嚟,齊齊蘸咗啲魚露醬,順滑過癮,的確令人擔心食多咗都唔會覺得愧疚。飲品方面,餐廳嘅手搖檸檬茶清甜自然,喺層層越式風味之中,仲帶點清新解渴。😌總括嚟講,今日呢次食越南嘅經驗真係正!賣相得意又唔貴,真係食到飽!下次想試吓佢哋嘅越式牛肉涼拌,聽講都好受歡迎!街坊你哋,準備好未,一於揾日黎試試下!