其實我都真係幾鍾意食燒肉😅無論任食定係散叫都會去試,今個星期六同屋企人下午就去食呢間最近好出名既「安平燒肉」,主打台式燒肉同小食。價錢方面我地擇左個$378套餐(平日會平$20)。.要食就梗係要食好啲,擇左呢個餐主要係鍾意佢多左「澳洲M5和牛,安格斯牛小排」,又送左牛舌芯;海鮮類就多左「烤帆立貝,爽彈虎蝦,屏東燒魚腹」;同埋我最鍾意食既「雞泡魚干」。雖然牛肉係好食,但始終食太多係會好飽,所以海鮮類都好重要,任食燒烤有貝類真係極少數,加上海鮮真心新鮮又好味😋,因為叫最貴既餐,所以我基本上只叫最頂級既澳洲M5和牛同安格斯牛小排。和牛油脂分泌均勻D, 牛小排既紋路就睇落靚d, 2種都好食😆.台灣夜市小食必點「鴨舌」,凍食類會開胃,加上醃得好好食,我都食左好幾碟🤣另外炸鹽酥雞同酥炸蕃薯都係即炸即出,熱辣辣不錯吃👍🏻.飲品類選擇係多既,最特別既一定係個自家製冷泡菜,可以中和返燒肉個油膩味🙈其他野飲可以睇返相介紹。.甜品最重要,擇左雪糕同足料檸檬愛玉,有珍珠愛玉蒟蒻...好似出左去食甜品咁。.個人覺得食任食都係擇lunch time最好,因為食一餐=全日唔使食,加上種類食材等都令人滿意,有機會邊個
澳洲和牛
海鮮類

台式小食

飲品吧
冷泡茶

檸檬愛玉

個人覺得食任食都係擇lunch time最好,因為食一餐=全日唔使食,加上種類食材等都令人滿意,有機會邊個想再食任食可推介❤️
拌飯/湯/紫菜
自助蔬菜吧