2018-01-05
成個星期淨係夾到呢一日可以同男朋友食晚飯 佢就約左我黎呢間咁有情調既樓上小餐廳食個悠閒晚餐入到去發現播緊既都係我地熟悉既本地流行樂曲 好有親切感雖然有好多選擇 但係我地望左一陣個Menu就有心水食d咩了 因為塊牌上面寫住好多"人氣"既小提示跟餐 (+$22) 法式蒜蓉包 烘到好脆 自家製嘅白汁蘑菇湯又香又滑 好好飲 唔會飲落一口味精既感覺加埋細細粒嘅蘑菇好有咬口軟殼蟹黑松露忌廉意粉 ($80)軟殼蟹炸到卜卜脆 但係唔油膩 隻蟹好大隻 分開一半2個人食都覺得好滿足意粉又係整到岩岩好 面質口感好好 唔會太硬又唔會太淋 有淡淡既黑松露味 但唔會覺得over creamy或者太heavy炭燒紐西蘭西冷牛扒 ($102)可以揀配飯.意粉.或者薯菜 我哋揀咗薯菜塊扒好厚 但係入口唔會覺得太韌 肉味好濃 咬落好juicy 抵食原來逢星期六1930會有live music 而我中意既Redhouse都曾經黎過 我下次都要黎聽下歌先得
入到去發現播緊既都係我地熟悉既本地流行樂曲 好有親切感
軟殼蟹黑松露忌廉意粉 ($80)
炭燒紐西蘭西冷牛扒 ($102)
可以揀配飯.意粉.或者薯菜 我哋揀咗薯菜