2018-03-11 317 views
Happy Friday!同朋友去完聯合shopping 完,朋友話附近有間餐廳唔錯,一於一齊去試下!餐廳原來在旺角警署附近,我地從聯合行過去好近!餐廳走歐陸風格, 感覺舒服!餐廳座位唔多, 最好都係訂定位會比較好~ 不過我地去果時已經差唔多9點, 所以不用等位首先我們點了三款小食,因為點三款小食可以送一杯紅酒,我最鐘意飲紅酒喇^^蒜香醬燒汁牛肩肉粒牛肩肉粒帶點咬口,但肉味很濃,上面鋪滿蒜蓉,非常之香!燒一口鵝肝多士 鵝肝配多士, 一直都是絕配!鵝肝外面煎得脆口, 內裡軟淋, 口感尚算creamy!雖然鵝肝有少少”蘇”味, 但點一點伴碟既汁, 酸酸地的, 剛好中和左陣”蘇”味!海膽車打芝士焗大啡菇紅酒豐有葡萄味, 唔會太酸,幾易入口美國14OZ 安格斯有骨肉眼扒 真係有點嚇親, 塊肉眼扒超級超級大塊,認真抵食!肉眼扒肉味夠濃, 幾juicy, 而且肉質鮮嫩,配上廚師調制的燒汁,非常好味!白酒忌廉煮青口 份量都OK多,青口幾大隻, 雖然肉比較細粒,但肉質creamy意式蕃茄醬煙肉炒幼意粉這意粉真的很特別!開初時我仲以為係意大利飯, 仲跟朋友說”點解呢粒飯咁大粒?” 之前朋友才說,呢個係”

蒜香醬燒汁牛肩肉粒
蒜香醬燒汁牛肩肉粒
牛肩肉粒帶點咬口,但肉味很濃,上面鋪滿蒜蓉,非常之香!

燒一口鵝肝多士
燒一口鵝肝多士

海膽車打芝士焗大啡菇
海膽車打芝士焗大啡菇

紅酒
豐有葡萄味, 唔會太酸,幾易入口

白酒忌廉煮青口
白酒忌廉煮青口

意式蕃茄醬煙肉炒幼意粉
這意粉真的很特別!開初時我仲以為係意大利飯, 仲跟朋友說”點解呢粒飯咁大粒?” 之前朋友才說,呢個係”意粉”!!我嚇左一跳, 粒粒意粉咁新穎? 食落口感又真係意粉,幾得意!煙肉同芝士味都好濃, 好味!

鮮果士多啤梨檸檬薄荷梳打
鮮果士多啤梨檸檬薄荷梳打