2006-01-08
7/1 8pm補祝兄長生日,同家人一行6人訂左8點食晚飯,食肆環境中式得黎帶點hip,茶壺用花茶茶壺,底下用小洋燭heat住,侍應幫我地用布蓋住衣物,夠晒caring!菜單方面有套餐供應,但吾多啱我地口味,所以散叫.我地叫左担担麵$28---一般,有花生香但味道不夠突出,麵條口感一般.蝦肉煨麵$28---自己一向對煨麵好感有限,但家人覺得不俗.小籠包$38/6隻---皮薄但似乎蒸過火,豬肉餃雖有鮮味但湯不夠清.韭黃鱔糊$70=銀絲卷$1x---份量吾少,不過咸,味道不錯!配銀絲卷食一向以不二之選!火瞳雲吞雞$98---本想叫砂鍋雲吞雞,但侍應推介呢款,分別系呢款隻雞起左皮,而且雞肉相當嫩滑!金華火腿+雲吞+清而濃既雞湯,值得一試!東坡肉$40/件---份量的骰,自己亦吾好,但家人亦讚好!菜肉雲吞$3x---合格!肉餡夠鮮,湯底一般.濶佬炒飯$40---即瑤柱旦白炒飯,飯粒有嚼勁,但炒得不夠乾身.三不加,埋單$430.recommended!!!
菜單方面有套餐供應,但吾多啱我地口味,所以散叫.我地叫左
東坡肉$40/件---份量的骰,自己亦吾好,但家人亦讚好!
菜肉雲吞$3x---合格!肉餡夠鮮,湯底一般.
三不加,埋單$430.
recommended!!!