2021-08-28 285 views
嚟到尖沙咀,諗唔到食乜,見呢間用小丸子做主題,我亦重未幫襯過,不如試試。已過2點,可選下午茶,我揀了黑松露雲吞湯麵加紫菜雞卷,餐飲熱檸茶($68)。由於餐廳是以小丸子為主題,所以無論裝修丶墊紙等都可以見到好多小丸子及家人的圖像,十分之可愛。紫菜雞卷先上,樣子望落OK,雖然感覺燶了少少,因表面炸至深黃色。味道卻唔錯,雞肉滑溜,外加紫菜,食起嚟又香又脆。👍🏻👍🏻我很少食雲吞麵,但望落去都幾正宗,有菜心在旁及上面加咗韮黃。麵條幼滑彈牙,湯底味不濃(即冇乜味精),雲吞有四粒,咬開有全隻蝦,加了少黑松露,香口。雖然蝦味不濃,也是一碗地道的雲吞麵。😋😋😋熱檸茶是正常份量及味道。最後一提,其環境較逼及多雜物,若能整理一下,會坐得較舒服。

熱檸茶是正常份量及味道。

最後一提,其環境較逼及多雜物,若能整理一下,會坐得較舒服。
2021-07-20
$68 (Tea)
  • 黑松露雲吞湯麵