2018-11-07 1303 views
平時孔生我中意自己一個毒食,難得有同事約我食飯,覺得好感動,今次就同同事黎左呢間餐廳食個Lunch🤤1) 餐包一開始就上左個餐包就普普通通,不過不失,勝在賣相同溫度都保持到水準,而食西餐最緊要嘅就係橄欖油同醋,咁當然呢間餐廳都有提供啦,所以點都要點下橄欖油同醋去開下胃先既。不過孔生我唔係太中意,覺得好rubbish😢2) Cream Potato Soup呢個湯個賣相都係一般,但都見廚師有點綴下碗湯。飲落薯仔味的確好濃重要帶有小小忌廉味,而湯入面有啲薯仔粒同埋蕃茄, 有湯飲之餘都可以叫咗啲嘢咬下。3) Grilled eye rib steak with fresh vegetablesSet lunch嚟講呢塊肉眼扒都叫大塊,今次叫咗五成熟,而廚師對牛扒成數都掌握岩岩好,牛扒切落唔會太硬,食落牛扒都有嫩滑嘅口感,同埋牛扒都好有牛肉味,如果好耐冇鋸個扒嘅人都可以試下,感受返牛扒嘅味道。整體黎講,都不過不失啦,普普通通咁,食中午就冇乜所謂嘅,如果晚餐過嚟食我唔係咁推介🤭不過如果有人再約孔生我食飯,都唔介意黎多次嘅⋯😄

1) 餐包

2) Cream Potato Soup