2018-05-08 2133 views
跟開既都應該知我身子弱成日病,不過其實好多時都係病從口入😷有火鍋店推出兩款中式燉湯湯底,醫食同源滋補養身,但由於製作需時,記住一日前預訂☎️期間限定優惠,光顧任何鍋套餐即送面包蟹海鮮拼盤🤗👁‍🗨 同人鍋中式燉湯火鍋湯底及火鍋任飲任食套餐💲價錢根據日子人數有所變動星期一至四 $298/位(四位以下每鍋湯底加$178)星期五及周末 $308/位(四位以下每鍋湯底加$178)一年四季都岩既「同人鍋」,即係花膠海蔘鮑魚金華火腿老雞燉湯,飲落好清無味精,仲有真材實料既冬菇、海蔘、鮑魚、雞🐥至於春季限定、會做多大半個月左右既「小龍女」,係雪耳南北杏天山雪蓮果燉赤肉,飲落比較重花旗蔘味,有滑身既雪耳同埋雪蓮😎個人都一向麻麻咁濃既花旗蔘味,所以比較鍾意前者面包蟹海鮮拼盤,淋湯上去有啖啖蟹膏既面包蟹蓋度,呢個食法簡直係大滿足🦀除左有面包蟹,仲會隨機配搭多款既活海鮮,當日有蝦、帶子、青口、桶蠔、鑽石蜆、刀貝蜆、貴妃蚌,尤其係桶蠔同貴妃蚌都有成隻手掌咁大😳大部份都新鮮爽口,係略嫌間唔中有某幾隻蜆蚌吐沙唔夠徹底🙈食完個海鮮拼盤已經起碼五成飽任食配料,類別款式多不勝數,不得不提既有香濃牛味既手切牛頸脊同埋保持到肉

星期一至四 $298/位(四位以下每鍋湯底加$178)
星期五及周末 $308/位(四位以下每鍋湯底加$178)

任食配料,類別款式多不勝數,不得不提既有香濃牛味既手切牛頸脊同埋保持到肉汁既日本一口和牛🐂
手打墨汁墨魚丸同手打芝士蝦丸感覺彈牙,食到前者有粒粒墨魚,後者有流心芝士🧀是日餃子為黑松露餃,作為黑松露既忠實粉絲無可能唔叫,就咁聞已經夠曬香😛
大大條既自製響鈴都唔錯,食落脆身得黎唔油膩

🔛 整體評分(7.5/10)