2024-10-15
做工之前,我同我嘅好兄弟阿林成日會一齊出嚟食嘢、逛街、過時間。可惜兩個人開始做工之後,各自忙到好少見面。前日,難得又有機會同阿林一齊出門,打算一齊食個午餐。阿林就介紹我到呢間點心店食午餐。嚟到點心店,我一定會點燒賣嘅。細個父母帶我去食點心,都會叫燒賣畀我食,搞到我而家覺得冇燒賣就唔係食點心。呢度嘅燒賣好好食,有住好好嘅口感,上面仲有好多蟹籽。成粒一齊食,非常過癮。阿林點咗牛肉丸嚟食,佢嘅外觀同顏色好吸引我,一上桌就流口水。呢個牛肉丸好有彈性,有一定嘅咬勁,食起嚟有住好有層次感。😃我哋仲叫咗一道青瓜,青瓜上面帶有啲芝麻。青瓜嘅肉質脆嫩,咬嘅時候感覺好爽脆,又多汁。😙佢哋嘅雞翼亦都非常好食,外觀睇落去好可口,煮到金黃色,然後撒上芝麻。食起嚟好香甜可口,雞肉脆嫩,美味!😋最後阿林仲點咗皮蛋,雖然我唔係好識食,但係阿林食到津津有味。我感覺呢個皮蛋食落去好有彈性,又有柔滑嘅質地,口感豐富。👍呢間點心店唔錯,我哋都食到好開心,難得見面,聚得好開心。😊
呢間點心店唔錯,我哋都食到好開心,難得見面,聚得好開心。😊