2017-07-10
<同公主約會~精美好食既afternoon tea>😍🍵聽d女仔朋友成日話幾個女仔s去嘆afternoon tea , 即係d野食整到好靚 影相呃like嗰類😂,作為男士👨🏻💼既我 心諗既然自己甘鍾意食野 應該乜都要試下 就膽粗粗book左呢間<公主princess>試下佢d tea 🍵😁食店環境好有歐陸feel, 所有枱用左有花紋既白色枱布 座位舒適 , 天花上充滿住紅色玫瑰裝飾 🌹加上吊燈 而牆身充滿住得意既女仔圖案 同油畫🎑🌉, 而櫃上面亦放滿左一d歐陸家具 好似電話 漏斗 等等好有格調🎷🤓而公主喺食物menu都幾多元化😁 有西餐, 甜品, 酒類 🍦🍹都會有 喺門口有玻璃櫥窗 會有賣蛋糕同自家製曲奇 , 有得試味 有好多特別味道 例如有 港式蒜蓉辣椒 四川麻辣 西班牙紅火腿 蟹肉 夏威夷果仁 圓肉紀子 洛神花 等等 😋😋每一隻味都好夠味 好少可食甘細塊都甘香甘夠味, 個人鍾意四川麻辣🌶 夠麻香 同西班牙火腿🐷 真係好濃火腿味😄跟住就點左我最想見識下,女士最鍾意既靚靚afternoon tea , 其實佢有三個款 我就點左☕Afterno
☕Afternoon tea set ☕
Carousel set 398蚊
🍴旋轉木馬系列🍴(2人份量)
用左好精美既白色木馬架放住🐎六款甜食😋六款咸食😋
每一樣食物都製作用心 外表都靚 😁
🍴魚子醬酥皮撻蛋沙律🐟 好濃厚既蛋沙律加上酥皮既脆, 好有口感 🥚😋
🍴士多啤梨mousse蛋糕
🍓軟熟既士多啤梨蛋糕 外表仲有靚花紋🍰
🍴火炙燒魷魚入面釀左明太子🦑 好爽口既魷魚肉加上明太子 幾有層次感 😄
🍴拖肥榛子朱古力
🍫朱古力入面充滿住拖肥醬同榛子脆脆 好甜 , 但配花茶ok 😉
🍴吞拿魚他他
半熟醃過既吞拿魚加上少少牛油果醬 同芝麻粒 唔錯 🐟
🍴Muffin
西式嗰d 入面加左藍莓醬同custard多種滋味😋
🍴芝士米餅🧀🍪
夾住鵝肝醬 檸檬醬同牛油果醬,米餅比較咸 加上清新醬料中和香d咸味 🍋
🍴朱古力冬甩🍫
好軟熟 🍩 好香朱古力味
🍴日本蕃薯仔
好香甜🍠😋
🍴泡芙
入面有新鮮雲尼拿子 藍莓醬 檸檬醬 加埋榛子朱古力底 好特別 😋🤓
🍴蟹肉魚子米餅
米飯同鮮甜蟹肉撈埋一齊食 幾match 🦀
🍴朱古力mousse蛋糕 mousse , 脆脆 ,蛋糕 好有層次感 🍰
估唔到呢d afternoon tea set 除左外表靚外 雖然細細件 但製作用心 味道仲唔錯
🍴洛神花茶🌸☕
一路用火慶住既花茶 , 洛神花茶完全冇落糖 所以飲嗰時會完全感受到佢既花香味 但比較酸 staff會提供蜜糖🍯 俾你自己加落去 加完就好好多😉
Season of flowers 88 蚊
心花怒放 🌺🌸🌼🌻
Cream wine latte
🍴奶酒鮮奶咖啡☕🥛
(有酒精)
一杯好靚既咖啡, 用左食用花瓣 同一d食得既紙蝴蝶同葉做裝飾 個感覺真係幾心花怒放😂🌺
而入面其實就係latte加上奶酒 , 酒精味好少 但加左酒後感覺更香滑 主要都係有咖啡香味 而值得欣賞既係 佢有三粒圓波形既冰 都係用咖啡雪成☕❄ 所以點飲都唔會減味 正!🤓
第一次去食靚靚afternoon tea感覺唔錯(雖然感覺唔太襯我😂) , 呢間公主 環境 食物 都幾好 ,.希望下次有機會試下佢d晚餐set ! 😋