2024-05-03 937 views
入左屯門行街睇戲(巴倫紐,55蚊正場,平😈😈)睇完戲,竟然見到有鼎泰豐,見呢間竟然唔洗排隊,一於入黎食。叫左小籠包,膽膽麵,牛肉湯麵,同埋荔芋小籠包。小籠包皮夠薄,湯汁唔會熱到燙口,正👍👍牛肉湯麵同膽膽麵啲麵幼滑,幾彈牙,不過我比較鍾意詠黎園啲比較淋既麵。牛肉湯麵啲湯似濃味既蘿蔔牛腩湯,叫得呢碗湯麵,一定要飲哂啲湯😈😈荔芋小籠包真係用返小籠包既皮,好鬆軟。不過咬落,粒碇略硬,同埋佢地喺落order後好快就黎,乜甜品唔係應該比較後期先放枱咩?(台灣旅行時食過,甜品係分開上囉)整體唔錯,價錢唔算好貴,都ok既,不過覺得同其他鼎泰豐有唔同,硬係覺得差咁啲野咁。
叫左小籠包,膽膽麵,牛肉湯麵,同埋荔芋小籠包。
小籠包皮夠薄,湯汁唔會熱到燙口,正👍👍
招牌小籠包
擔擔麵