2019-03-17 304 views
喜茶呢個Brand 由大陸而黎, 可謂而家香港所有店嘅始祖。相信有唔小香港人北上深圳玩嘅時候都有試過。相比香港同大陸店,倖存者諗為大陸店好飲啲,但服務香港店更勝一籌!芝士奶蓋金玉 $32首先倖存者叫咗芝士奶蓋金玉,其實金玉係店員推介,店員不嫌其煩向客人講解金玉係咩,金玉茶係新出product,充滿啖淡桂花香氣。服務態度好好?但奶蓋味道較遜色,奶味唔及大陸濃,雖然飲落都香滑,但感覺越飲越油,有點膩嘅情況出現莓莓芝芝+Double 芝士 $56原來喜茶除咗糖同冰,仲可以加芝士。一份$9。莓莓甜味合宜,但果粒偏少總括黎講落單同排隊等嘅速度算快,加上服務好好,所以倖存者對佢印象不錯喔

芝士奶蓋金玉 $32

莓莓芝芝+Double 芝士 $56