2017-11-25
同女朋友食過好多間放題,個日咁岩經過觀瑭,就搜尋下附近一D比較高質D既方題啦!咁我同女朋友就揀左呢間啦,搭LIFT上到去5樓,哇! 裝修係好有日本鋪頭既STYLE咁女朋友見到咁靚既裝修已經急不及待想吃吃啦(其實我自己都係)咁入座之後就開始叫野食,雖然個場係好大,但係WAITER既人數係絕對足夠D WAITER重好主動叫我地落左單先所以呢,我地頭一輪就梗係叫下D剌身先啦咁我地都好鍾意食三文魚既,所以都叫左成廿件其餘都係叫下 油甘魚呀,北寄貝呀,蝦呀之類個頭盤一到呢,我地都好驚喜,因為佢個伴碟個冰鵰真係好靚,係一條冰錦鋰黎一望落去D剌身好有光澤,三文魚肥瘦岩岩好,又厚切,食落去之後果然新鮮,岩哂我地口味!!咁食完剌身就梗係食埋壽司啦咁我地就叫左圖入面個幾款呢四件壽司睇落去雖然係簡簡單單但係食落口又有唔同既感覺,同埋比到少少驚喜我點解呢,因為小篇我係好雖然係蟹籽既一睇到壽司上去充滿蟹籽我已經好興奮再加埋蟹籽下面D沙律醬一啖食落去真係好鬼JUICY另外重有個隻蝦壽司,食落去完全冇腥味證明用料真係夠新鮮,值得推介!!拿,咁天氣咁凍,就梗係要叫番個鍋物黎暖一暖個胃啦咁MENU上面都有幾款幾鍋物可以
D WAITER重好主動叫我地落左單先
所以呢,我地頭一輪就梗係叫下D剌身先啦
咁我地都好鍾意食三文魚既,所以都叫左成廿件
其餘都係叫下 油甘魚呀,北寄貝呀,蝦呀之類
咁食完剌身就梗係食埋壽司啦
咁我地就叫左圖入面個幾款
呢四件壽司睇落去雖然係簡簡單單
但係食落口又有唔同既感覺,同埋比到少少驚喜我
點解呢,因為小篇我係好雖然係蟹籽既
一睇到壽司上去充滿蟹籽我已經好興奮
再加埋蟹籽下面D沙律醬
一啖食落去真係好鬼JUICY
另外重有個隻蝦壽司,食落去完全冇腥味
證明用料真係夠新鮮,值得推介!!
拿,咁天氣咁凍,就梗係要叫番個鍋物黎暖一暖個胃啦
咁MENU上面都有幾款幾鍋物可以揀
咁我地諗左陣就決定試下呢個牛奶海鮮鍋
因為我地都係鍾意食海鮮既人
對牛奶又唔抗拒
一睇就見到用料十足
分別有蟹柳,蝦,豆腐,青口,冬茹,菜等等
清淡得黎又不失有海鮮既鮮味,再加埋牛奶既香味,真係令人胃口大開
最值得一讚既係佢係個底到加左D薯粉
薯炒索埋個湯既鮮味,令到成個鍋係上左一個層次
所以呢個牛奶海鮮鍋我係非常非常推介!!!!
去到最後啦就梗係試下D甜品啦
係個凍櫃到有好多唔同既選擇
我地都揀左好耐
最尾就揀左芒果布甸,木米康布甸,CREAM泡芙等等啦
好有特色,唔會話擺左好耐咁,一個字去形容,正!
總括而言啦,食過咁多間放題
暫時最高質既係呢間