2024-09-22 8813 views
大瀛喜真係好多野食,好多野都想食,但係又驚食唔曬,最後我地叫左呢d野:- 刺身 (三文魚、 海赤蝦、北海道帶子、拖羅、池魚王、油甘魚、章紅魚、金磚慢煮紅酒鵝肝)- 壽司 (三文魚腩、油甘魚腩、花之戀)- 手卷 (蟹籽、海膽)- 熟食 (海膽蟹粉鮮甜蟹肉粥、金湯蟹黃花膠金勾翅、避風塘炒魷魚、壽喜燒牛肉鍋、一品蟹肉扒西蘭花)- 甜品 (D24榴槤蓉、蜜瓜雪糕、芒果小丸子椰皇布甸)刺身今次較為特別既有感覺鵝肝都係比較軟身,但今次食呢個紅酒鵝肝係好似朱古力咁,硬硬地,但食落味道唔錯,係比較新鮮嘅食法,如果大家唔怕新奇嘢,可以一戰感覺鵝肝🤣今次手卷食咗蟹籽同海膽手卷,海膽鮮甜,可以食多幾個👍熟食方面,由於大股東好鍾意食蟹,所以我哋嗌咗海膽蟹粉鮮甜蟹肉粥,完全唔腥,重有好多料食,唔怕飽肚嘅話一定要試🥰之後食埋壽喜燒牛肉鍋,壽喜燒湯夠晒甜,超正😝最重要一定要試嘅係金湯蟹黃花膠金勾翅,真係同酒樓食嘅一樣咁滯,個湯超甜,花膠又大隻,補身一流😊最後嚟到甜品,見到我最愛嘅D24榴槤蓉,梗係唔好錯過啦,今次見到有蜜瓜雪糕,兩樣超級甜野加埋,加倍嘅甜🥰我食咗一大杯😂重有食咗芒果小丸子椰皇布甸🤟食完真係飽晒,下餐

- 壽司 (三文魚腩、油甘魚腩、花之戀)
- 手卷 (蟹籽、海膽)
- 甜品 (D24榴槤蓉、蜜瓜雪糕、芒果小丸子椰皇布甸)

今次手卷食咗蟹籽同海膽手卷,海膽鮮甜,可以食多幾個👍

之後食埋壽喜燒牛肉鍋,壽喜燒湯夠晒甜,超正😝

重有食咗芒果小丸子椰皇布甸🤟食完真係飽晒,下餐都唔使食喇😝

總結: 新出既熟食品質唔錯,重有好多唔同嘅選擇,樣樣都好吸引👍唔食生野既朋友仔,黎食放題都唔怕冇野食😍
2024-09-03
$350 (Dinner)
  • 金磚慢煮紅酒鵝肝
2024-08-14 15026 views
榴連fans準備要夾叫放題式食 D24榴連唔一定要去酒店入屋啲嘅選擇都有金枕頭、榴彈炸彈、榴彈雪糕榴連mochi 、榴彈布丁同D24榴彈蓉大家耳熟能詳嘅日式放題都食到特別係滿盤嘅D24榴彈蓉refill速度快完敦嘅D24香甜軟稔怕太重口味可以揀金枕頭甜感低啲冇咁邪惡Lunchtime almost full house 見到大家都係衝住榴連而來席上仲不乏一大班老人家三五知己咁果然識得放縱,其實人人都係foodie 其他typical items 包括刺身壽司卷物串燒同一品鍋全都秒速被比下去不過快冇些新款味道值回票價炭烤人氣燒白鱔一品蟹肉扒西蘭花鐵板厚切牛舌鐵板星級鵝肝多士金湯蟹黃花膠金勾翅壽喜燒牛肉鍋三蔥爆炒珍寶老虎蝦芒果小丸子椰皇布甸吉品鮑汁10頭鮑魚伴天白菇燒白鱔encore 了幾回合厚切牛舌與牛肉鍋正常發揮朋友大讚手鵝肝我火候控制很好內裏仍軟嫩稔身
榴連fans準備要夾叫
放題式食 D24榴連唔一定要去酒店
入屋啲嘅選擇都有
金枕頭、榴彈炸彈、榴彈雪糕
榴連mochi 、榴彈布丁同D24榴彈蓉
大家耳熟能詳嘅日式放題都食到
特別係滿盤嘅D24榴彈蓉refill速度快
完敦嘅D24香甜軟稔
怕太重口味可以揀金枕頭甜感低啲冇咁邪惡

Lunchtime almost full house
見到大家都係衝住榴連而來
席上仲不乏一大班老人家三五知己咁

果然識得放縱,其實人人都係foodie
全都秒速被比下去

厚切牛舌與牛肉鍋正常發揮
朋友大讚手鵝肝我火候控制很好
內裏仍軟嫩稔身
2024-07-26 15833 views
講到食日式放題,又點可以唔提「極尚大瀛喜」,今日就來到觀塘亞太中心的分店,環境真係相當大,人流更是人山人海,先是食物款式多,而且更不時有新食物推出:炭烤人氣燒白鱔、鐵板厚切牛舌、三蔥爆炒珍寶老虎蝦等…,還有今期大熱的各款榴槤:榴槤蓉、榴槤王、炸榴槤等…真的非常吸引,都係訂定位就最穩陣!進門先見到一系列的沙律、冷盤、炸物、飲品、雪糕…已令我肚子打鼓,再送上QR紙,可自行下單:刺身、壽司、燒物、串燒、天婦羅等…急不及待下了一轉Order…🔸刺身類油甘魚、掃羅、帶子、赤背、象拔蚌件件厚切,新鮮有光澤,魚味濃郁,絕對可以來多幾轉!🔸壽司類香蔥吞拿魚蓉卷、牛肩胛壽司、花之戀、三文魚腩壽司壽司大細適中,絕對做到日一件,真係唔經唔覺都食了不少。🔸海鮮類粉絲扇貝、珍寶鮮蠔燒、凍鮑魚、花膠翅海鮮絕對係必食之選,蒜香味極濃扇貝,惹味微辣燒蠔、爽口彈牙鮑魚、非常足料花膠翅,你話點可以錯過。🔸串燒類羊架、牛舌、燒菠蘿、乳鴿皇串燒真係串串燒至金黃色,外脆香口,內裡嫩身彈牙,燒菠蘿更是香甜多汁,乳鴿豐富肉汁,令人滿意👍🏻!🔸 榴槤類榴槤蓉、榴槤皇、炸榴槤先是榴槤蓉可自行在自助包枱上自行添加,在盛載中已聞到榴槤飄香

進門先見到一系列的沙律、冷盤、炸物、飲品、雪糕…已令我肚子打鼓,再送上QR紙,可自行下單:刺身壽司、燒物、串燒、天婦羅等…急不及待下了一轉Order…

🔸刺身
油甘魚、掃羅、帶子、赤背、象拔蚌
件件厚切,新鮮有光澤,魚味濃郁,絕對可以來多幾轉!

🔸壽司
香蔥吞拿魚蓉卷、牛肩胛壽司、花之戀、三文魚腩壽司
壽司大細適中,絕對做到日一件,真係唔經唔覺都食了不少。

🔸海鮮類
粉絲扇貝、珍寶鮮蠔燒、凍鮑魚、花膠翅

🔸串燒類
羊架、牛舌、燒菠蘿、乳鴿皇

🔸 榴槤類
榴槤蓉、榴槤皇、炸榴槤
先是榴槤蓉可自行在自助包枱上自行添加,在盛載中已聞到榴槤飄香嘅味道,入口綿綿,口感香濃;榴槤皇一粒粒下單,真係好過癮;炸榴槤更是金黃色榴槤球,外皮厚度適中,一咬開已充滿了餡料,熱辣辣的流心餡料湧出,份量十足,真的非常邪惡!
2063 views

真的食到抱住個肚回去👍🏻!
3 day(s) ago 0 views
仲有唔夠一個月就聖誕,是時候約朋友開始食聖誕飯,今日大家約咗去食放題,因為大家都有一段時間沒有放肆地食。餐店環境光猛,地方非常闊落,有多行卡位和長梳化座,所有卡位都好寬敞,坐得好舒適。自助區和飲品區都集中在中間,夠方便。我地揀咗晚巿放題特價時段,係由5:30pm-7:30pm,成人($268+10%/位)可任飲任食2小時,時間充足。飲品雪櫃超大,有不同牌子的茶、泡茶、汽水、果汁、紙包飲品、自家製食品、清酒和梅酒等,還有熱飲、熱茶、熱咖啡、朱古力等,超多選擇。百香果茶:酸酸甜甜,好開胃;美祿咖啡:少甜甘苦,提神一流。自助區食品冷盤小食有生果、味付螺肉、麻辣雞腎、沙律菜、熟青口、凍熟蝦、中華沙律等;熱食有酸菜魚、豉汁蒸鱔、炸丸子、紫米椰汁糖水、草蟲花雞湯等等。中華沙律、柚子白蘿蔔:爽口入味,好味!豉汁蒸鱔:又滑又肥美,仲好入味;酸菜魚:好味,魚肉滑溜,酸酸辣辣,兩款都要再encore次;點心:蝦餃好足料,大大隻鮮爽蝦仁;燒賣好有鮮肉香,得!QRcode 落單啦! 按類別點了以下食品:刺身赤蝦:大大隻,好鮮甜,微爽黏滑;帶子:柔軟鮮甜;油甘魚:爽口,滿有魚油香;希靈魚:啖啖爽脆,鮮甜美味。火
晚巿放題特價時段
飲品
百香果茶:酸酸甜甜,好開胃;
美祿咖啡:少甜甘苦,提神一流。
冷盤
豉汁蒸鱔、酸菜魚
點心
自助區食品
中華沙律、柚子白蘿蔔:爽口入味,好味!
豉汁蒸鱔:又滑又肥美,仲好入味;
點心:蝦餃好足料,大大隻鮮爽蝦仁;燒賣好有鮮肉香,得!
QRcode 落單啦! 按類別點了以下食品:
刺身
赤蝦:大大隻,好鮮甜,微爽黏滑;
帶子:柔軟鮮甜;
油甘魚:爽口,滿有魚油香;
希靈魚:啖啖爽脆,鮮甜美味。
火炙壽司
芝士鰻魚玉子燒:配搭好吸引,口感味道都好豐富;
火炙三文魚腩、醬燒火炙左口裙邊:經燒後,油香滿舖,肉質油潤柔軟;
燒鹽醬和牛肩胛:甘香油潤,半生熟狀,好嫩滑,又有牛香。
海膽手卷和海膽吞拿魚蓉油甘魚腩壽司
壽司、手卷
海膽手卷和海膽吞拿魚蓉油甘魚腩壽司:必食! 海膽色澤鮮橙亮麗,入口稍稍甘甜,油潤豐膄。
川燒珍寶鮮蠔燒
西京燒比目魚
北海道黃金醬燒扇貝
法式香草燒羊架
蒲燒鰻魚
燒新鮮菠蘿
燒物
川燒珍寶鮮蠔燒: 大大隻,味道鹹香惹味,必食再點推介。
西京燒比目魚:魚油香十足,油潤嫩滑,必食!
北海道黃金醬燒扇貝:熱辣辣,香噴噴,芝士焗至金黃,配咗黃金醬味道鹹香,同肥美扇貝同吃,正!
法式香草燒羊架:燒得焦香,啖啖肉汁,羊肉味香濃,肉嫩油潤,推介!
蒲燒鰻魚:腍嫩肥厚,沾滿鰻魚汁,甜甜地,不錯!
燒新鮮菠蘿:微暖,超香甜多汁,相當新鮮。
生拆蟹肉竹笙蝦滑扒豆苗
一品料理
生拆蟹肉竹笙蝦滑扒豆苗:熱辣辣,豆苗翠綠爽嫩,仲有蟹香;竹笙釀了鮮味彈牙的蝦滑,好好食,要再來多碟。
軟雪糕、雪糕批
甜品
選擇唔少,有雪糕杯、甜筒、冰條、小蛋糕、馬卡龍、布丁、啫喱、豆腐花等。
軟雪糕:蜜瓜味突出,甜美香滑;
雪糕批:韓國品牌,甜美雪糕加咗脆薄朱古力,喜歡!
2024-12-11
$295 (Dinner)
冷盤
燒新鮮菠蘿
生拆蟹肉竹笙蝦滑扒豆苗
軟雪糕、雪糕批
4 day(s) ago 0 views
年尾放假,又同屋企人去食放題輕鬆一下,近近地觀塘就有啦🥢刺身好多choice,刺身切得幾厚身,新鮮👍🏻個人較喜歡象拔蚌、池魚王、油甘魚、帶子🥢極尚磯煮凍鮑魚估唔到幾好食,又稔又入味🥢鐵板鵝肝多士鵝肝肥美,多士勁脆,加埋黑醋好夾好好食,一個人都食咗幾件🫢🥢北海道黃金醬燒扇貝扇貝大粒,醬汁好正似沙律醬,再加啲蟹籽,幾夾幾惹味🥢熟食羊架:煎得好香,好食豉汁蒸鱔:幾大件,味道調得幾好芝麻雞翼:香口好脆💛極品金枕頭榴槤燒原來榴槤都可以烤,質感幾特別,同平時食唔同
年尾放假,又同屋企人去食放題輕鬆一下,近近地觀塘就有啦

🥢刺身

🥢極尚磯煮凍鮑魚
估唔到幾好食,又稔又入味

🥢鐵板鵝肝多士
鵝肝肥美,多士勁脆,加埋黑醋好夾好好食,一個人都食咗幾件🫢

🥢北海道黃金醬燒扇貝
扇貝大粒,醬汁好正似沙律醬,再加啲蟹籽,幾夾幾惹味

🥢熟食
羊架:煎得好香,好食

豉汁蒸鱔:幾大件,味道調得幾好

芝麻雞翼:香口好脆

💛極品金枕頭榴槤燒
原來榴槤都可以烤,質感幾特別,同平時食唔同
5 day(s) ago 0 views
今日同屋企人去食,8個人,其中一位屋企成員係一星期內生日,所以可以享用生日優惠,我哋book咗7:30開始,八個人被安排坐咗一張長枱,出入很唔方便,而且坐得好迫,似係六人枱,一開始嘅時候落單,好多都比少咗同埋比漏咗,漏單都幾嚴重,好多嘢都冇嚟到,要再嗌多一次先嚟到,係之後去到尾聲冇咁忙嘅時候先冇漏單,而且三文魚我哋最尾嗰轉先比較好食,第一轉嘅時候三文魚有骨,其他嘢食質素都一般,食咗一陣都冇就已經叫埋單,好似仲有一個鐘頭淨,不過收碟都算收得幾快,價錢308加1,呢個價錢算係咁
2024-12-15 0 views
又約🐧🐧 buddy 去食餐勁嘅😈 今次㨂咗依間位於觀塘嘅放題店😆 內裡空間感足,裝修美觀又好睇👍 自助區內有多款精選海鮮、熟食、甜品同飲品任君選擇❤️ 真係令人心花怒放🥰 除咗自助區嘅美食,仲可以透過QR code 落單,任點任叫多款食品🥰 刺身、壽司、卷物、手卷應有盡有👍 當中更有超新鮮嘅海膽、池魚等任食唔嬲😚 超級有誠意喲❤️ 熟食方面有串燒、一品料理、天婦羅炸物、鍋品等多款精選料理🤗 最近仲新出咗羊腩煲等應節冬季食品😚 可惜太搶手已售罊🥲 下次一定要叫黎試吓🤣 記得一定要留肚食甜品🥰 有特製嘅楊枝甘露、多款精緻又甜美嘅一口甜點,仲有多款雪糕雪條任你食架😍 裡面仲包括勁高質嘅Haagen Dazs 雪糕😘 真係好抵食性價比勁高🤝

除咗自助區嘅美食,仲可以透過QR code 落單,任點任叫多款食品🥰 刺身壽司、卷物、手卷應有盡有👍 當中更有超新鮮嘅海膽、池魚等任食唔嬲😚 超級有誠意喲❤️

Type of Meal
Dinner
尋日終於約到朋友去極尚大瀛喜,真係好開心!😄 自從中學之後,大家越來越難約到,能夠聚埋一齊真係唔容易。一入到去,就馬上掃QR Code 點咗刺身!🥢 刺身方面選擇好多,有三文魚、甜蝦、北寄貝同油甘魚,全部都好新鮮。帶子又大又厚,三文魚腩位亦好正,食到開心!😋燒物方面,和牛煙韌又多汁,羊架咬落去肉汁四溢,配埋啲芥末醬,真係好好味!🔥 燒生蠔都好大隻,配埋醬汁味道超惹味。熱食方面,鐵板鵝肝,完全無得輸,超大塊,入口即溶,食完心思思想再食🤤。然後就係炸物,炸鮮奶濃郁到不得了,芝士年糕外脆內軟,記得要趁熱食,因為流心真係好正!🧀最後當然唔少得甜品啦!🍰 甜品區有好多選擇,芝士蛋糕、Tiramisu同雪糕,每樣都試咗小小,好過癮!任食嘅Häagen-Dazs冰淇淋,心滿意足。🍦 仲有楊枝甘露小丸子,口感滑溜,真係好正!✨

2024-12-09 0 views
今日放假得閒帶咗媽咪去咗觀塘食放題,放題時間為12點開始,11點45分左右已經開始排隊。自助區有黑松露煙三文魚,緊係攞多啲黑松露煙三文魚作為前菜。食物方面有新鮮刺身,咁當然要叫五六款嚟試下,當中有三文魚,油甘魚,希靈魚,帶子,甜蝦,款款新鮮鮮甜。仲有泰式生蝦。鐵板鵝肝多士,油香十足,一啖一件😋醬燒左口魚邊,同樣油香十足,入口滿滿魚油香味,令人食完又食。海膽手卷都好好味海膽蟹粉蟹肉粥,睇個顏色就知都係滿滿海膽同蟹粉煮成,鮮甜美味,暖一暖個胃。另外仲食咗燒乳鴿,串燒,好多種類都好好食!乳鴿脆卜卜夠香口仲有點心小龍蝦任食,飲品任飲,雪糕甜品都有多款選擇,有韓國雪條,朱古力味濃郁。

今日放假得閒帶咗媽咪去咗觀塘食放題放題時間為12點開始,11點45分左右已經開始排隊。

自助區有黑松露煙三文魚,緊係攞多啲黑松露煙三文魚作為前菜。

仲有泰式生蝦。

鐵板鵝肝多士,油香十足,一啖一件😋

另外仲食咗燒乳鴿,串燒,好多種類都好好食!乳鴿脆卜卜夠香口

2024-12-05
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$280 (Lunch)
  • 刺身
  • 壽司
  • 海膽手卷
  • 魚生
朋友特別喜歡晚市放題任食,每一兩個月就會相約一次聚會,今次訂位觀塘1亞太中心,極尚大瀛喜日本料理,性價比高。我個人喜好,刺身壽司我真係唔會返深圳食。極尚大瀛喜一次過享受到各種美食,氛圍也輕鬆。非常適合與家人聚會,一邊享受美食,一邊聊天,朋友評價都不錯。食物多選擇,包括壽司、刺身、冷盤小食、D24榴連蓉、炸物和熱菜等。清酒梅酒啤酒汽水任飲,質量也相對較高。日本清酒、梅酒和啤酒任飲酒的搭配可以提升用餐體驗,日本清酒,有冷有熱,口感柔和,適合搭配壽司和刺身。梅酒甜美可口,受女性食客喜愛。不同品牌的啤酒,清爽解膩,適合搭配各種日式料理。新鮮刺身拼盤拼盤美觀,一次品嚐多種新鮮海鮮刺身,各種口味和質感。松葉蟹腳、原粒帶子刺身鮮甜可口。赤蝦、俄羅斯甜蝦刺身、鮮嫩多汁,口感滑順。象拔蚌、赤貝刺身、八爪魚刺身、酒煮榮螺片、嚼勁十足,口感爽脆。希靈魚、北寄貝刺身、池魚王刺身味道濃郁,肉質緊實。搭配醬油、山葵和切片的檸檬,不容錯過的選擇!極尚磯煮凍鮑魚、泰式虎蝦、法式紅酒藍莓鵝肝招牌極尚磯煮凍鮑魚,香味濃郁,甜味十足。新鮮的泰式虎蝦,口感滑順,味道濃郁。法式紅酒藍莓鵝肝,清新脆嫩,口感有層次。新鮮的創意壽司
食物多選擇,包括壽司刺身、冷盤小食、D24榴連蓉、炸物和熱菜等。清酒梅酒啤酒汽水任飲,質量也相對較高。
日本清酒、梅酒和啤酒任飲
酒的搭配可以提升用餐體驗,日本清酒,有冷有熱,口感柔和,適合搭配壽司刺身。梅酒甜美可口,受女性食客喜愛。不同品牌的啤酒,清爽解膩,適合搭配各種日式料理。
新鮮刺身拼盤
搭配醬油、山葵和切片的檸檬,不容錯過的選擇!
極尚磯煮凍鮑魚、泰式虎蝦、法式紅酒藍莓鵝肝
新鮮的創意壽司
天婦羅壽司、卷壽司、炸壽司、火炙壽司,鰻魚或其他食材。海膽手卷、
火炙原條穴子壽司、醬燒左口魚邊、蒜香牛油熟帶子、醬燒極尚帝皇蟹棒火灸壽司、燒鹽醬和牛肩胛。
尊貴壽司,新鮮的極致鮮味,刺身的甜味和海洋的鹹味相結合。細膩精心製作,口感滑順,能感受到食材的質感,壽司在味道上達到很好的平衡,酸、甜、鹹的調和讓人感到和諧。
使用的新鮮食材和簡單的調味,讓味道清新,不會過於油膩,每次都有新鮮感。
燒物、炸物
川燒珍寶鮮蠔燒、鐵板鵝肝多士、金蒜蓉粉絲蒸扇貝、王牌燒乳鴿皇、芝麻雞翼。
鐵板鵝肝多士外脆內嫩,油脂豐富。蒲燒鰻魚、肉質細膩。燒蠔和燒元貝等海鮮料理,燒烤海鮮搭配蒜蓉或醬油,鮮甜可口,風味佳。
一品料理、煮物
吉品鮑汁鮑魚一口花菇飯、金湯蟹粉燴花膠翅。燉花膠滋補佳品,膠原蛋白,美容和保養,味道鮮美,湯底濃郁,口感滑嫩,營養價值高。
甜品
Häagen-Dazs雪糕和D24榴連蓉,椰椰芒芒小丸子布甸。榴槤蓉極受歡迎,新鮮的榴槤果肉製作,口感滑順,香氣濃郁,榴槤愛好者不能錯過。
$350 (Dinner)
  • 刺身
  • 蒲燒鰻魚
  • 御品鮑汁燴花膠
  • 極品金枕頭榴槤燒
2024-12-05 784 views
今日同朋友出觀塘,又到差唔多搵嘢食嘅時間,第一時間就諗到極尚大瀛喜,喺附近亞太中心5樓就有一間,貪佢多款式,就算幾個朋友一齊去,大家一定有嘢啱食,地點方便,價錢合理法式紅酒藍莓鵝肝,自己好鍾意食鵝肝,呢款鵝肝好似骰仔咁的的式式,配合埋爽甜嘅蘋果,一啖一口,鵝肝喺口裏面嘅感覺,真係好奇妙鐵板鵝肝多士,除咗上面嗰款鵝肝,如果大家鍾意食熱嘅,一樣有選擇,今次一次可以食晒兩款唔同感覺嘅鵝肝,真係大滿足北海道牛乳海鮮鍋,天氣開始轉涼,要食返啲熱嘢,呢個海鮮鍋就真係啱晒,足料,個湯底勁鮮甜,必點北海道黃金醬燒扇貝,貝類海鮮向來都係香港人嘅至愛,我都唔例外,點都一定要嗌,佢嘅醬汁非常之濃味,配合埋扇貝,十分出色川燒珍寶燒蠔,呢款辣辣地嘅感覺,配合埋嗰種獨有嘅Creamy感,大家都係貝類,但感覺完全唔同,一定要試晒兩款

2024-12-02 792 views
尋日終於約到個frd嚟到極尚大瀛喜啦😋😋,中學之後真係愈嚟愈難約。入到去坐都未坐暖已即刻掃Code 落咗盤刺身,我嚟個刺身狂魔,對住呢盤咁靚嘅刺身真係流曬口水💦🤤我重點大推甜蝦,唔好睇佢細細隻,食落去真係超甜,另外就係帶子,大大粒好厚肉,最後就係必食嘅三文魚,重要咁岩抽中腩位 超幸福,仲有個泰式虎蝦,超開胃,不過餓到唔記得打卡。食完涷野就到熱食,鐵板鵝肝,無得輸,超大舊之餘仲要幾乎入口即溶😱,最後食咗3舊先收手。之後就係炸物🤩🤩炸鮮奶超濃味,仲有芝士年糕好煙靭,不過真係記得睇熱,因為係流心嘅!!燒生蠔🦪🦪都係大大隻,配埋啲醬汁好惹味同埋行出去飲品櫃附近見到有個新出嘅枝竹羊腩煲,即刻試試佢,啲羊腩超淋,而且仲要索晒啲汁!!!最後當然就係甜品時間🧁🧁,任食Häagen-Dazs唔洗多講,最特別係有個楊枝甘露小丸子,真係同出面嘅糖水舖有得揮!食到飽晒,埋單大約每人300蚊到,算CP值幾高。

之後就係炸物🤩🤩

燒生蠔🦪🦪都係大大隻,配埋啲醬汁好惹味

食到飽晒,埋單大約每人300蚊到,算CP值幾高。
2024-11-29 796 views
星期一吃午市放題精神一下,每人$248吃好多美食這價錢好抵!自取區的前菜選擇相當豐富,各式飲料也足夠!刺身有俄羅斯甜蝦, 原粒帶子,挪威三文魚,赤蝦,搭配一些醬油和芥末,簡直是完美的開胃前菜👍🏻 松葉蟹腳都有!味道毫不遜色,肉質鮮嫩!日式料理中的鰻魚的香氣撲鼻,肉質滑嫩,搭配三文魚籽手卷,更是讓人愛不釋手。特別推薦燒鹽醬和牛肩胛壽司,肉質鮮美,鹽味恰到好處,火炙三文魚腩壽司十分肥美🥰中式熱食的表現同樣出色。一品蟹肉扒西蘭花的蟹肉鮮甜,與清脆的西蘭花好夾,王牌燒乳鴿的皮脆肉嫩!吉品鮑汁鮑魚一口花菇飯的鮑魚醬汁濃郁,飯粒吸滿了鮑汁的鮮味🥰 最後,金湯蟹粉燴花膠翅的湯底鮮香,花膠翅的口感十分滑溜😻在炸物方面,北海道牛乳鮮奶卷的口感非常特別,外脆內軟,奶香四溢,再吃了芝士年糕,炸榴槤及榴槤蓉超級滿足又幸福☺️聽講仲有羊腩煲等冬季食物,真係啱晒同屋企人去食~

自取區的前菜選擇相當豐富,各式飲料也足夠!

聽講仲有羊腩煲等冬季食物,真係啱晒同屋企人去食~
2024-11-24 769 views
有親戚從加拿大返嚟香港,佢哋好想試吓香港嘅日式放題,我哋揀咗呢間放題,之前嚟試過覺得幾好味😋今次比佢哋試吓刺身類有好多款式嘅刺身,全部都好新鮮~我哋叫咗三文魚🍣北寄貝,油甘魚等等~鍾意三文魚肥美嘅肉身,北寄貝幾爽滑,油甘魚都幾正燒物幾鍾意一口和牛,食落覺得煙煙韌韌,有好多肉汁,好豐富嘅口感羊架大家都好鍾意燒羊架,食落好Juicy,一咬啲肉汁就流晒出嚟,半肥瘦嘅羊架,我哋食得好滋味榴槤我哋都好鍾意榴槤,呢度有榴槤放題,好香甜好軟滑嘅榴槤,我哋食到讚不絕口,仲encore左幾round甜品類有唔同款式嘅甜品選擇,好似芝士蛋糕🍰Tiramisu,雪糕布甸等等,大家都係甜品控,幾鍾意蛋糕嘅鬆軟同雪糕軟滑嘅口感

燒物
幾鍾意一口和牛,食落覺得煙煙韌韌,有好多肉汁,好豐富嘅口感

羊架

榴槤

2024-11-16
Type of Meal
Dinner
2024-11-22 680 views
同朋友去咗觀塘嘅極尚大瀛喜日本料理食放題,真係整晚都食到停唔到口,選擇超多,而且啲嘢全部都好新鮮,性價比高。$339@連加一。首先當然係去自助區, 冷盤小食, 紐西蘭凍青口, 凍熟蝦, 味付螺肉, 時令生果, 榴槤蓉都係任食,榴連控超開心。刺身點咗 赤蝦、甜蝦、虎蝦、希靈魚、油甘魚、赤貝、帶子、北寄貝、八爪魚、酒煮榮螺片 。每樣嘢都超鮮甜,特別係 帶子,鮮味十足。油甘魚 油脂豐富,食落去滿口油香,甜蝦 啖啖肉,真係鮮甜。酒煮榮螺片爽甜。壽司有池魚王,油甘魚腩,特大泰式虎蝦,極尚三文魚腩,尊貴黑松露赤蝦,響螺片,藍鰭吞拿魚等火炙壽司,試左有 燒鹽醬和牛肩胛壽司、火炙三文魚腩壽司 同 醬燒左口魚邊壽司。火炙過後嘅魚生,魚脂逼哂出嚟,油香喺口入面散開,特別係 三文魚腩,入口即化,滿足感爆棚。仲有必食嘅 海膽手卷 同 三文魚籽手卷,每啖都係滿滿嘅鮮味。串燒同燒物都有好多款比你揀,西京燒比目魚,鹽燒牛舌,蒲燒鰻魚,法式香草燒羊架,川燒珍寶鮮蠔燒,鐵板星級鵝肝伴法式薄脆 期間限定,鹽燒雞軟骨串等試咗 西京燒比目魚、鹽燒牛舌 同 蒲燒鰻魚,薄切牛舌燒得外脆內嫩,牛味濃郁,非常香口。法式香草燒羊架,羊

壽司

試咗 西京燒比目魚、鹽燒牛舌 同 蒲燒鰻魚,薄切牛舌燒得外脆內嫩,牛味濃郁,非常香口。法式香草燒羊架,羊肉嫩滑唔太膻,最特別嘅係鐵板星級鵝肝,配埋法式薄脆,口感豐富,超級滿足。

燒溫室甜菠蘿 清甜多汁,食完又消滯又解膩。炸物有日本一口甜番薯仔, 芝麻雞翼, 貓山王炸榴蓮, 芝士年糕, 虎蝦天婦羅, 脆炸皇帝蟹棒等

貓山王炸榴蓮,榴蓮味濃郁,外脆內軟,非常香甜。蕃薯仔軟糯好食,叫多幾粒先夠皮😛。

一品料理, 必點的有王牌燒乳鴿皇,  金蒜蓉粉絲蒸扇, 川燒珍寶鮮蠔燒。

放題選擇超多,仲有好多嘢冇試,蟹肉扒西蘭花, 金湯蟹黃翅, 吉品鮑汁25頭鮑魚花膠盛都飽到食唔到添,唯有下次再嚟戰過!
最後仲有 Haagen Daz 雪糕為呢餐豐富嘅晚餐畫上完美句號。