(Non-member)
2010-04-19 4 views
今日慶祝媽咪生日, 一早去利苑攞位飲個靚茶,跟住就去一田行街街.行到咁上下, 又想食甜品, 記得同事講過沙田心中心間糖圓園都ok, 就同媽咪去試試啦.去到差唔多4點, 都幾多人, 可能大家都係食完lunch口痕黎食下甜品.本身見到隔離啲妹妹仔一人一碟好似冰既野, 問下原來就係而家好興既雪花冰, 本身想試試, 因為個樣真係幾鬼靚仲要好大碟, 但係咳緊又俾阿媽話, 所以都係食返熱野.媽咪叫左個芝麻糊拼杏仁茶, 佢話都夠香夠滑, 食得出係磨出黎,仲要都幾大碗. 我就叫左個小丸子馬碲露, 貪個名夠得意, 食落又覺得好正喎, 唔會太甜, 又有我最鐘意既小丸子. 咳好下次可以黎試下啲凍野.仲有, 間舖有一大幅用糖做既畫, 好靚架, 啲妹妹仔係咁玩自拍.
今日慶祝媽咪生日, 一早去利苑攞位飲個靚茶
,跟住就去一田行街街.

2010-04-17
Celebration