今次我地帶埋屋企人黎到大角咀食飯,同佢地黎食就梗係揀d岩佢地口味既,呢間上海菜叫餸食飯就岩曬啦😄素鵝($68)素鵝並唔係齋既鵝黎,佢係個香煎腐皮卷佢煎得好夠脆,個皮簿簿地,裡面就有d蘿蔔絲,雲耳等等,幾好食既一個頭盤😁太白醉雞(例)($75)醉雞都係我地平時鐘意食,呢度餐牌話招牌必點,梗係叫番個黎食啦,個醉雞夠入味,雞件都好滑🐥金湯酸菜魚片($238)呢個酸菜魚一上枱已經覺得掂,因為佢同平時既唔同,佢冇一層好厚既油係面,少油但係唔影響佢個味道,魚片冇骨同埋幾滑,d湯冇油比我撈飯飲埋都唔怕🐟響油鱔糊($168)呢個響油鱔糊係一d滾油淋上面既鱔糊,熱辣辣既油一淋,幾正,而d油其實可以自己決定份量落幾多既,鱔糊味道出色,對我黎講幾驚喜🤩雪菜肉絲炒年糕($78)呢個炒年糕相對黎講幾清,年糕炒得幾香,簿簿一片煙韌有咬口,連埋雪菜肉絲食就更香口😉排骨擔擔麵($68)擔擔麵都係上海菜之中好食既一樣野,個湯底唔錯,花生醬同辣度,湯既濃度都整得好,排骨炸得夠脆🍜高力豆沙4粒($72)我地揀左高力豆沙做甜品,佢口感軟綿綿,糖唔會落得太多,餡料幾好味👍🏻呢間上海菜都好多人排隊,佢大枱唔算多,好彩我係book

素鵝($68)

太白醉雞(例)($75)

金湯酸菜魚片($238)

響油鱔糊($168)

雪菜肉絲炒年糕($78)

排骨擔擔麵($68)

高力豆沙4粒($72)

呢間上海菜都好多人排隊,佢大枱唔算多,好彩我係book左位去,食物質素幾出色,最緊要係屋企人食得開心🥰
2024-09-30
Type of Meal