2024-08-15
今日星期日成家人一齊出街行街,行到傍晚大家都肚餓,就想搵啲適合家庭聚餐嘅餐廳。喺元朗見到呢間好特別嘅泰國餐廳「公車泰國餐廳」,睇餐單都系好正宗嘅泰國菜色。然後我哋就決定喺度食晚餐啦。呢度嘅好多菜色睇落好抵食,價錢平,而且分量又大,帶住屋企人嚟食好啱。主要系地方夠大,可以帶屋企人一齊嚟呢度食。我哋叫咗【泰式青咖喱雞】,佢嘅青咖喱味好泰式,同我之前喺泰國食嘅味道一樣,好清香仲有微微嘅辛辣,但系唔會好辣,大人細佬都好適合。然後【冬陰醬燒骨】,味道好香濃,冬陰醬嘅味道好刺激味蕾,好開胃。【泰式咸魚炒芥】又好下飯,有放鹹魚但系唔會太咸,配料比例調得好啱,食住好香。不得不提【燒大魷魚】真系好大,而且好有嚼勁,可以享受咀嚼嘅樂趣。【珍多冰】椰奶味好香濃,飲住好滑,會一直想飲。我哋屋企人喺度食晚餐食得好滿足,大家都話下次仲想再嚟,呢度推薦大家嚟試下!!
主要系地方夠大,可以帶屋企人一齊嚟呢度食。
【珍多冰】椰奶味好香濃,飲住好滑,會一直想飲。