2021-04-19 570 views
🍀話說老友生日,所以要嘆吓港女high tea~經過精挑細選就選擇咗呢間tiffany blueeeee😌😌😌🍀到達餐廳嘅時候發現佢原來係商場大堂入面加建既範圍,同我想像中有啲出入😛😛🍀由訂枱度落單成個過程,服務人員態度良好~下午茶Tea set一上枱好靚~粉藍色融化咗我哋兩個嘅心😌😌😌😌於是我哋就開始試味~🍀由最底層嘅鬆餅開始,鬆餅真係好好好好好好味!!!! 以前我成日覺得鬆餅無味都唔係好識得欣賞,但係呢度嘅鬆餅加左芝士煙肉粒~食落去好香❤️❤️❤️🍀好啦跟住就慢慢品嚐其他,中層龍蝦包同埋松葉蟹肉卷還不錯,但係黑毛豬蕃茄啫喱味道係偏酸😵😵😵😵稍為有少少唔習慣。🍀最後就係最高層嘅甜點,mini blue box係由荔枝mousse、士多啤梨蛋糕等整成,味道唔算太甜都OK👍🏻比較失望嘅就係白桃奶凍,面層既葡萄紅茶酵素啫喱真係超級藥水味😢😢😢😢鳥巢朱古力蛋整得好靚,但係味道就唔算太特別。
🍀話說老友生日,所以要嘆吓港女high tea~
🍀由訂枱度落單成個過程,服務人員態度良好~
下午茶Tea set一上枱好靚~
粉藍色融化咗我哋兩個嘅心😌😌😌😌
於是我哋就開始試味~
鳥巢朱古力蛋整得好靚,但係味道就唔算太特別。