2023-09-17
同手臂差唔多長嘅牛舌👅|📍摩登牛舌燒肉專門店(元朗)平時睇ig都見到唔少人嚟呢間餐廳食超長牛舌😍今日終於遠征元朗嘆牛舌❤️🔥果然餐廳嘅知名度好高😳排隊人數都唔少♡SET C 燒肉組合拼盤♡|💰$399套餐包咗長龍牛舌、厚燒豚五花、鳳梨牛肋條、摩登雪花肉、雞腿肉、薯仔、三色腸拼盤、水冷麵、配菜拼盤😍cp值超高,成個套餐真係好豐富❤️🔥❶長龍牛舌(原價$289)果然無令我失望❤️🔥成條扯上嚟影相就知道真係超重手😂成條牛舌仲長過我手臂而且好厚身,牛味都頗出,食落口感爽口🥹💓打卡滿分!❷厚燒豚五花❤️🔥通常燒肉都無乜興趣食豬肉,但係呢度嘅豬肉勁厚身,無豬騷味❤️🔥油脂十足燒上嚟勁香,食落甜甜哋而且好軟身😍好食!比想像中有驚喜❸鳳梨牛肋條賣相好靚又係打卡一流❤️🔥菠蘿殼實物其實係中空嘅😂食得落肚嘅係菠蘿殼側邊嘅3塊去皮菠蘿❤️🔥燒嚟食好甜而且無筋唔驚攝牙,解滯一流❤️🔥牛肋條比較厚身,建議一開始就塞去爐度燒耐啲🧏🏻♀️肉質唔柴有牛香❹摩登雪花肉❤️🔥呢個真係好出色,份量多得嚟每片都大大塊❤️🔥牛香味勁濃郁,因為比較薄身食落更為軟腍,口感更佳🥹❤️🔥好食!❺雞腿肉燒完都唔柴,口感頗滑❤️🔥❻薯仔份
♡SET C 燒肉組合拼盤♡|💰$399
套餐包咗長龍牛舌、厚燒豚五花、鳳梨牛肋條、
❺雞腿肉燒完都唔柴,口感頗滑❤️🔥
❻薯仔份量都多,燒耐啲加埋辣粉同孜然粉好似食薯片咁😂幾得意
❽三色腸拼盤都比想像中出色🥹❤️🔥黑色果款比較有咬口🥹另一款腸仔未燒之前軟淋淋燒完反而會變返實身😳食落好似台灣腸味咁。切片腸仔正常發揮~
❾水冷麵食落冰涼清爽仲有橙片、青瓜片、蘋果片喺入面😍配搭好少見,食落好清新而且麵質彈牙❤️🔥❿配菜方面有中華沙律,蕃茄仔同埋泡菜🫶🏻味道唔錯
♡超大杯鴨屎香手打檸檬茶♡|💰$45
🤯睇相可能唔覺,但實物真係好大杯😍就好似坊間嘅1L霸王桶咁2人share都夠飲❤️🔥飲落亦做到出面手調店嘅水準❤️🔥配燒肉飲落更爽
♡藍妺♡|💰$23
(◍•ᴗ•◍)ゝ🍺單純報價俾大家知幾錢💰藍妺有藍妺味😂