2019-07-03
收左工同同事去食個晚飯 吹下水 入到去真係名副其實 好有茶屋嘅感覺 夠光猛 坐位舒適 傾計一流飢餓嘅我們 叫左2個飯同3個小食 我叫左豬軟骨野菜咖喱飯 吾會油 而且骨都煮得脆脆地 有咬口 比得亦都吾少 好夠送飯 正小食叫左碟經典嘅金菇肥牛卷 估吾到會有驚喜 平日食嘅一係塊牛冇味 一係就食得出係醃左嘅 感覺有啲怪 今次呢種食得出冇醃 但好均勻咁洒左海鹽先再燒 所以好惹味 又有點清新 另外要讚嘅係炸薯條配明太子蛋黃醬 新鮮炸出黎 熱辣辣 脆卜卜 點一點好凍嘅汁 少少甜 有啲奶油味 係幾正喎最後係木魚花胡麻凍豆腐 佢係成磚上嘅 個樣有霸氣😎 同平日食嘅有個細微但重要嘅吾同 就係佢雪到好冰凍😍 由於佢本來係冷盤 所以我都expect佢要夠凍先好食 今次終於食到啦 yeah