2022-09-16
好耐無同朋友飲茶,今次活動就係「同養生黎一次約會」面對呢間茶樓俾人第一印象就係服務,不過呢間的服務認真麻麻啦🥲🥲我同朋友係黎飲下午茶,一開始問門口的人需要拎飛嘛?距話要。轉個頭有兩個男人掃完安心,大搖大擺就行左入去,都唔需要拎飛!叫到我的時候,竟然同我講「你入去自己揀位啦!」我完全O左,因為白等左15min🙄坐底開始叫野食啦~~因為都係睇中下午班比較優惠‼️無論尊,特,大,中,小點點心一律以小點計算❗️‼️😍😍蝦仁燒賣 —— 水準都保持住,咬開除左豬肉都有碎蝦仁係入面嘎~蝦餃 —— 都同以往一樣,皮有小小厚,不過呢個係可以接受嘎,蝦食落都係有蝦味,同埋唔係死蝦。翡翠蝦腸粉 ——切開的每一舊入面都有原只蝦仁,一細粒菜心頭。排骨和鳳爪 ——保持水準炸饅頭 ——就差d ,食落好似油饅頭,油完全滲透入左去咁。😖😖😖燒乳鴿 ——感覺有d乾。🥲🥲無論一呢餐好食與唔好食,服務可以好翻小小嘛?入面廚房做唔到單,竟然無人主動同我地講,要我地等。我都清楚了解到,茶樓一定好忙,未必顧及咁多位客人,但都想俾翻小小尊重客人嘎。希望得到改善,下次去食會有個愉快的「約會」啦~~☺️😇
排骨和鳳爪 ——保持水準
燒乳鴿 ——感覺有d乾。🥲🥲