2021-07-20
一直Bookmark咗呢間Cafe好耐,佢喺荔枝角一間工廈裡面,前排同Best Friend約到時間就即刻去!Cafe設計以木系為主,睇落簡約,但每個角落都精心佈置過,瀰漫一種寫意嘅氛圍,短短幾個鐘好似去咗一趟日本小旅行咁,好鍾意呢種簡單又雅緻嘅感覺!Cafe細細,座位唔多,基本上可以兩個兩個人咁座,可以靜靜哋食嘢、傾計,而且店主態度好好,出品又有心思,欣賞!🥰一直好想食佢哋嘅焙茶卷蛋,但可惜轉咗新menu,不過唔緊要,我哋決定試晒兩款新出嘅cheese cake慰藉一下無卷蛋食嘅心情😢😎 wingwing.foodfood覺得最特別係「Fat Boy Cake 」🧀,呢個肥仔蛋糕其實係燒芝士蜂蜜蛋糕,聽個名以為係日式芝士蛋糕之類,但完全唔係!食落係鹹香嘅芝士批,少少半溶嘅芝士真係好吸引,食到停唔到口,咁邪惡嘅甜品梗係要同好朋友一齊share啦~ 一邊食呢款,一邊食海鹽焦糖芝士蛋糕仲可以balance返𠻹。呢度除咗咖啡拉花靚,估唔到佢嘅熱朱古力顛覆咗我對熱朱嘅想像!第一次飲好似朱古力布丁咁濃厚嘅熱朱古力,味道勁濃郁,完全係食緊半溶嘅朱古力一樣,wingwing.foodfood推薦各位
呢度除咗咖啡拉花靚,估唔到佢嘅熱朱古力顛覆咗我對熱朱嘅想像!第一次飲好似朱古力布丁咁濃厚嘅熱朱古力,味道勁濃郁,完全係食緊半溶嘅朱古力一樣,wingwing.foodfood推薦各位朱古力迷試吓!🍫