2011-04-10 33 views
早幾日聽朋友既介紹, 知道附近有一間幾有名既台灣食店, 朋友們也是喜歡台灣小食的人, 所以就抱住一試的心態去三星牛肉麵.一入到去, 就已經發覺地方相當窄, 我地一行五人都只可以坐兩張二人table.睇menu個陣都覺得食店的食物好台灣, 應該會不錯,但係當我地落order既時候, 我地連叫兩樣食物 (魯青菜, 咖哩棺材板)都無, 我就同個侍應講左句, "嘩, 七點幾, 已經無啦". 當時侍應並沒有解釋點解無, 係因為無材料, 賣晒, 或是其他原因. 點知, 就換來個侍應講左句" 你都係叫左兩樣jat" 我地當時都打左一個突, 下? 這是甚麼服務態度?! 已經講兩椒無兩樣, 仲要串我地! 唔通我地要叫左整個menu既食物, 而再統計下你地間食店無幾多樣食物!當時就已經對呢間餐廳相當負面. 好啦! 平心而論, 食物也真是平平. 席間的朋友們全部都去過台灣, 亦都多於一次. 都相當清楚台灣的名小食. 招牌菜, 牛肉麵, 淡而無味, 仲要唔知點解會有金錢肚, 麵好硬, 湯底好油, 但係味淡. 我地全部都係試左一啖就集體放棄. 本應懷住輕鬆開心的心態去試一間新的食店, 點知就換來一肚氣.希望該店

睇menu個陣都覺得食店的食物好台灣, 應該會不錯,

當時就已經對呢間餐廳相當負面.

希望該店可以改進侍應的態度. 不過, 重點也是食物的質素. 雖然我地全都是住附近的, 但是都一致認同我地不會再幫襯這間食店
2011-04-08