2021-10-04 546 views
之前依間「魚蛋哥」開張既時候已經想試下,始終自己對港式小食係情有獨鍾。有時間今次就去左食晏,點左車仔麵食。餸方面,今次肚餓既關係,揀左五餸:「咖哩魚蛋」、「豬皮」、「爽口魚肉」、「鮮蝦雲吞」、同埋「咖哩魷魚」,麵底一如以往揀左米粉,而湯底就揀左大地魚湯。首先湯底方面,第一啖其實自己幾中意,因為感覺同平時啲湯底係有分別,有大地魚湯既味加少少胡椒味,但飲多幾啖就發覺幾咸下。「咖哩魚蛋」:叫得「魚蛋哥」點可以唔叫魚蛋,睇落大大粒同埋個色幾入味咁。但食落我覺得都幾失望...... 魚蛋唔彈牙,都幾淋下,但咖哩係入味既,雖然我覺得有啲辣。「豬皮」:份量都幾多,有成5/6塊,同埋夠爽口同入味,但湯底本身都濃既關係,食多幾塊就覺得有啲咸。「爽口魚肉」:賣相一睇已經唔係好掂......好少見魚肉切到咁細舊,同埋一睇就知落左好多粉溝出黎......食落係彈牙,唔可以話係爽口......「鮮蝦雲吞」:不過不失既一個餸「咖哩魷魚」:咖哩同魷魚係分開既,所以食唔到魷魚有咖哩味個人評分(滿分為5)味道:😉😉環境:😉😉😉員工友善度:😉😉😉😉CP值:😉😉

「鮮蝦雲吞」:不過不失既一個餸

「咖哩魷魚」:咖哩同魷魚係分開既,所以食唔到魷魚有咖哩味

個人評分(滿分為5)
味道:😉😉
環境:😉😉😉
員工友善度:😉😉😉😉
CP值:😉😉
2021-10-02
$60 (Lunch)