2020-11-30 964 views
見多人食蘭州拉麵,入去點左個煎餃蘭洲上海麵,點解我點上海麵?因為無奈,店員話師父手痛整唔到拉麵,有失望。以為個煎餃好特別啦,原來一般的韮菜豬肉餃,應該唔會係蘭州食到豬肉掛,所以是掛羊頭賣狗肉,有蘭州個名,但係上海麵黎,感覺食上海餃子麵,同八方雲集差唔多,58蚊有豆漿送,但感覺都麻麻地,唔太值,如果想食上海麵去d上海菜餐館都食到。另外,有一個最過份是食完埋單,個店員叫我將自己枱上用過的紙巾放入垃圾桶,聽完好無奈,究竟你係店員定我係?我知最近講衞生,但個垃圾桶又唔係枱底,搞到好似自己食food court 咁(就算food court 都唔洗自己執),呢個價錢及服務真心不了。