2019-05-05
台灣過江龍春水堂除左賣台式飲品外,仲踩過界係觀塘開餐廳!😍舖頭好大,但出面都有條長長人龍,可想而知幾受歡迎!.🥛珍珠鐵觀音奶茶 $34 (5/5)作為台柱,依杯奶茶實在當之無愧!比起其他台式飲品店奶茶,依杯無咁甜,茶香濃過奶香好多!面頭有層好滑嘅泡,再加上珍珠,perfect match! 😍🐤黃金香酥雞 $48 (4.5/5)炸雞係一口size,一口一件,食得十分過癮!香脆但又唔油膩,加上面頭嘅楜椒香,真係肥到抵!🤩.🍚魯肉飯 小碗 $28 (4/5)咪睇佢細細碗,其實份量不少(個碗都深😱),加埋其他小菜食,真係好飽!! 魯肉十分入味,肥瘦適中,一啖白飯,一啖肉,真係好幸福🥰🍜麻辣牛肉麵 半筋半肉 $78 (3.5/5)食落口無乜麻辣,牛肉都好腍幾入味,不過個人中意食厚身啲嘅牛腩牛筋,依個就薄左啲!湯頭都可以濃哊啲😌🐂麻辣涼拌牛肚絲 $38 (4.5/5)依個有驚喜!🤩十分麻辣,牛肚絲幼切,食落爽口入味,十分推薦!送飯一流! 招牌豆干$33 (2.5/5)以為係鹵豆干,點知係豆干上加入好濃好杰嘅醬,唔知溝左咩(紫蘇葉已經夠搶),我覺得太濃,蓋左豆干嘅香😖唔啱我!
🥛珍珠鐵觀音奶茶 $34 (5/5)
🐤黃金香酥雞 $48 (4.5/5)
🍚魯肉飯 小碗 $28 (4/5)
🍜麻辣牛肉麵 半筋半肉 $78 (3.5/5)
🐂麻辣涼拌牛肚絲 $38 (4.5/5)
招牌豆干$33 (2.5/5)