2014-09-10 1681 views
星期六上完堂都已經兩點幾, 既然過左lunch hour, 就同個friend走去搵tea食啦!搭叮叮落到上環, 就近近地走左上去上環街市熟食中心。第一次去, 本身諗住環境會麻麻地, 點知又有冷氣又乾淨企理喎! 因為唔係繁忙時間, 我地一去到就有座坐。 坐定定就即刻叫左個西多士同凍奶茶! 個西多士熱辣辣, 一咬落去就有好香嘅蛋香味, 加埋煉奶真係好夾, 唔會太甜之餘, 又多左一重奶香, 真係好正架! 仲要落足料, 兩塊包都又厚又多蛋汁, 脆得黎又唔太油!真心推介!至於好出名嘅樽仔奶茶就咁賣唒, 我就冇緣飲到啦, 不過都叫左杯凍奶茶! 係茶餐廳飲嘅一定好飲過d怏餐店嘅!
西多士
凍奶茶
2014-09-06
$30 (Tea)
西多士