2021-04-06
復活節假期就嚟去到尾聲,當然要把握時間繼續吃喝玩樂啦!今日踩完單車,就過嚟yoho食嘢,見到堅信號好想食生煎包⋯呢度有自助式點餐服務,可以掃QR code落單,既方便又環保。今次我哋點咗堅信號生煎包(四個)、灌湯小籠包(四個)、堅信嘅秘製豬扒菜飯、外婆紅燒肉同埋2罐雀巢檸檬茶。呢度個招牌生煎包真係無得輸,每次嚟都係必食之選!咬落去肉汁豐富,而且肉汁鮮味香濃,包底煎得乾身脆口,食落好有層次,十分出色!建議先咬一細口,再慢慢啜d肉汁,慢慢品嚐,咁就可以減少燙到嘅機會。灌湯小籠包亦係不錯之選,皮薄餡鮮,而且好juicy。至於個豬扒菜飯,塊豬扒好腍唔柴皮,唔係出面嗰啲因為醃得好勁嘅關係而冇晒肉味,而且佢味道偏甜,食落有少少似叉燒,配上菜飯都唔錯。最後到紅燒肉,五花腩肥瘦比例非常好,而且炆得好入味,加上秘製外婆汁,餸飯一流!總括而言,呢度嘅出品無論價錢味道都唔錯,而且亦無加一服務費,值得推介!