2000-05-14 64 views
呢間野都係東海旗下的大"NUMBER"~ 所以會好多名人黎幫襯! 今日就見到呂良偉喇~ 但係比起大酒店D 中菜廳~ 環境又爭D~ 不過咁仲好~ 飲茶實嘈.. 去到大酒店D 中菜廳會好難講到野~ 譬如當年去文華廳~ 兩個人要寫紙 仔黎溝通.. 今日參賽馬匹.. 有:V.V,TOMMY FUNG 同他友人~apple, 桑田佳佑, 魔鬼天 使,sei,LAI,S.. 不過小弟遲左三個字出跑道.. 去到佢地都" 磨拳擦掌" 地同 小籠包肉搏喇~ 太多點心喇~ 係咁意講下幾樣啦~ 椒鹽九肚魚: 皮唔厚仲好薄~ 落漿唔多~ 無骨仲入口即化.. 果種感覺真係好似聽 緊ENYA D 歌~ 哈哈.. 蟹皇小籠包: 全日最搶手ITEM~ 前後都唔知叫左幾多籠., 外型幾豐滿成舊隊落個口 包你滿口都係湯~ 若有益力多飲管可囉黎啜下~ 蘿蔔絲酥餅: 比平時在街外D 餐館食果D 有D 唔同~ 皮厚D 但係料夠多~ 魚香米線: 一人一小碗, 米線真係" 平凡中見功夫" 米線真係又粗又滑雪雪, 個湯睇 落去好似無乜野~ 但係鮮濃得無話可說,! 蝦餃: 皮薄餡靚~ 燒肉: 又係唔知叫左幾多碟, 燒
~ 但係比起大酒店D 中菜廳~ 環境又爭D~ 不過咁仲好~
仔黎溝通..
小籠包肉搏喇~
太多點心喇~ 係咁意講下幾樣啦~
緊ENYA D 歌~ 哈哈..
包你滿口都係湯~ 若有益力多飲管可囉黎啜下~
落去好似無乜野~ 但係鮮濃得無話可說,!
蝦餃: 皮薄餡靚~
燒肉: 又係唔知叫左幾多碟, 燒肉皮又係入口化化地.. 呢種感覺可聽下engima d 歌
可略知一二..
無耐Meg 先到~ 黎到淨係叫coffee~ 哈哈.. 當正海都係starbuck?
每人食左$140, 咁大個仔飲茶最貴今劑( 斷一個頭計)