2018-09-16 174 views
黃埔美食坊有好多好嘢食可以選擇,今日就試咗呢間名館,原來好多區都有分店,裏邊真係包羅萬有!有蔬菜、點心、海鮮、焗飯小菜等等而且佢啲小菜全部都別出心裁。首先我叫咗個前菜,係雲南涼拌貓耳朵,酸酸甜甜口感不錯,而且雲耳好爽口,係涼菜嘅好選擇,用耳朵象徵木耳,真係令人吃上癮!最開心係可以飲湯,平時出邊啲湯都多味精,但係佢而家係燉出嚟,所以功力十足。分別飲咗佢個糖心黑蒜燉響螺同埋姫松茸花膠,黑蒜燉湯真係一大大粒黑蒜,聽講黑蒜係好補身每日可以食一粒,而且花膠燉湯都好足料,食落去好有藥材味,燉響螺湯就好有螺肉味,而且好有鮮味。蜂蜜柚子蝦球用咗好多有柚子醬,成個蝦球包滿著,而且仲有幾片嘅青檸做點綴,令到成件事望落去好清新,黃金顏色嘅表面更添胃口。

2018-09-13
$200 (Dinner)