2020-01-21
同事好耐之前推薦過,今晚路過太子,終於可以試一試,果然名不虛傳呀!晚市套餐價錢大概一百元有找,已經包括一碗魚湯料理,前菜及飲品。魚湯料理可以選魚麵,魚烏冬或者稻庭烏冬;而湯底可以揀花膠濃魚湯或魚香麻辣湯。魚之戀濃湯魚麵 $72呢個堅好食,一望落已經見到好多料,好開心。首先魚湯夠濃,而且仲好多餸,有魚腐、魚春卷、墨魚春卷、魚蛋、魚皮餃同魚角,加上魚麵,今餐簡直同魚有仇。跟魚麵仲有三色小食,分別有柚子蘿蔔、小甜薯同麻醬海帶,都幾有心思幾特別架。薑汁燒鰻魚魚湯料理 $98朋友係鰻魚精,所以佢揀左鰻魚魚湯烏冬。感覺上冇我既魚之戀咁豐盛。不過佢話鰻魚加左薑汁落去燒,好有新鮮感,佢like 喎!魚烏冬比魚麵粗身少少,亦更滑嘟嘟,條條都好飽滿有魚蛋味,推介。Twins 魚之脆卷$38分別係炸魚春卷 mix 炸墨魚春卷,配上特製麻醬,好香口,好好食,一試愛上。熱泡沫奶茶 跟餐 +$10係台式熱奶茶,甜甜地,多泡多奶,好滑。蜜桃椰菓綠茶 $22朋友飲的,都幾大杯,夠抵飲。環境都幾好,坐位闊落,而且裝修亦係有心思的,會再來。
魚之戀濃湯魚麵 $72
薑汁燒鰻魚魚湯料理 $98
Twins 魚之脆卷$38
熱泡沫奶茶 跟餐 +$10
係台式熱奶茶,甜甜地,多泡多奶,好滑。
蜜桃椰菓綠茶 $22
朋友飲的,都幾大杯,夠抵飲。
環境都幾好,坐位闊落,而且裝修亦係有心思的,會再來。